Skip to main content

Αλ Χαρίτσης: Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

«Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία χωρίς βιομηχανική παραγωγή»

Κατά την σημερινή απεργία ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκε την Λάρυμνα, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης είπε ότι επέλεξε να βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, «γιατί ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της Ελλάδας». Σχολίασε ότι «είναι πραγματικά εξοργιστικό το ότι το ίδιο πολιτικό προσωπικό, το οποίο τη δεκαετία του 2000 χρησιμοποίησε τη ΛΑΡΚΟ ως ένα λάφυρο για πολιτικές πελατειακές, είναι αυτό ακριβώς σήμερα, το οποίο οδηγεί αυτή την πολύ σημαντική βιομηχανία στο ξεπούλημα». Είπε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή διαδικασία ξεπουλήματος αυτής της τόσο σημαντικής βιομηχανίας», καθώς: «δεν έκανε απολύτως τίποτα για να περιορίσει το ενεργειακό κόστος, δεν ενίσχυσε τη ΛΑΡΚΟ, ούτε και καμία ενεργειακή βιομηχανία της χώρας μας. Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να στηρίξει μια παραγωγική δραστηριότητα, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την εθνική μας οικονομία».

«Οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση αυτής της βιομηχανίας»

Τόνισε ότι θα έπρεπε γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη δημόσια επένδυση σε αυτή, να δημιουργηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία θα στηρίξει συνολικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, όμως «αντ’ αυτού βλέπουμε ότι οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση αυτής της βιομηχανίας και βεβαίως έχουμε εκατοντάδες εργαζόμενους, 900 εργαζόμενους σχεδόν, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόγνωση». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εδώ και τέσσερα χρόνια «τους εξαπατά, τους κοροϊδεύει και έχουν φτάσει πλέον στο σημείο της απόγνωσης».

Σημείωσε ότι η Νέα Αριστερά στέκεται δίπλα στον αγώνα τους γιατί είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους, είναι αγώνας για τη βιομηχανία, για την παραγωγή στη χώρα μας. «Δεν μπορεί να υπάρχει μέλλον για την ελληνική οικονομία χωρίς βιομηχανική παραγωγή. Και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συνταχθούμε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ», ανέφερε.