Skip to main content

Στ. Κασσελάκης στο Naftemporiki tv: «Ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης»

Πηγή: Naftemporiki TV

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την ακρίβεια, τον κατώτατο μισθό, τα μέτρα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και τις επικείμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, λίγη ώρα πριν την ομιλία του στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στην εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιπακόπουλο στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε αυστηρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αφήσει τους λαϊκισμούς. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί».

«Ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας σκεφτούν ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια»

Αναφορικά με τα μέτρα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι «Διαφωνώ πλήρως. Νομίζω πως ο κ. Χατζηδάκης αντιφάσκει με όλα όσα έχει πει ο ίδιος για την εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και όσα έχει πει το αφεντικό του» υπογραμμίζοντας ότι «ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας σκεφτούν ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια».

Εξηγώντας ότι το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, είναι η τιμή του ρεύματος που πλήττει τα νοικοκυριά και όχι μόνο.

«Μπορούν να νομοθετήσουν πλαφόν στο ρεύμα της τάξεως του 5%. Αντ αυτού τι κάνουν; Έχουν γεμίσει τα βουνά στην Κρήτη και στη Βοιωτία με ανεμογεννήτριες χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας» υπογραμμίζοντας ότι «το κάνουν για να πλουτίσουν αυτές οι δύο οικογένειες».

«Έχουμε μείωση μηδέν στα βασικά αγαθά»

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ρεύμα. Η αξία του ρεύματος στην Ελλάδα είναι 6%, μιλάμε για έμπρακτη αισχροκέρδια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανάπτυξη της χώρας αλλά και τις τιμές των προϊόντων τόνισε, «Έχουμε μείωση μηδέν στα βασικά αγαθά, όπως το βρεφικό γάλα. Είμαστε ανεπτυγμένη χώρα ή όχι;»

«Η κυβέρνηση είναι σαν να παραδέχεται ότι υπάρχουν μονοπώλια»

Ενώ για το ΦΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «Χρειάζεται μείωση του ΦΠΑ. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να μειώσει το ΦΠΑ; Η κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει, με το να λέει ότι δεν δουλεύει σε μείωση τιμών. Δηλαδή είναι σαν να παραδέχεται ότι υπάρχουν μονοπώλια».

«Πληρώνουμε Σουηδία και αγοράζουμε Βουλγαρία»

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τεράστια κοινωνική ανισότητα. Φαίνεται από τις καταθέσεις και των τραπεζών. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη. Πληρώνουμε Σουηδία και αγοράζουμε Βουλγαρία» πρόσθεσε επίσης ότι «το ενδιαφέρον είναι πώς προκύπτει αυτό. Μειώνεται η πρόβλεψη της κυβέρνησης σε ρυθμό ανάπτυξης».

Για τους μισθούς

Σε ερώτηση για το πλάνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μισθούς επιβίωσης, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε μια αναπτυγμένη χώρα αν δεν προσέχει τα κατώτερα στρώματα. Θέλουμε ο κατώτατος μισθός να είναι στα 900 ευρώ».

«Για την πραγματική ανάπτυξη υπάρχουν δύο τομές. Πρώτη ο φορολογικός κώδικας κοινής λογικής για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Όχι μόνο δίκαιη αλλά να γίνεται δίκαιη αναδιανομή παραγωγής πλούτου», πρόσθεσε.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δράμα της δικαιοσύνης, την κλίμακα στην φορολογία και τη μείωση εισφορών»

Και τόνισε ότι «τρείς στους τέσσερις Έλληνες στην ηλικία μου, πρόσθεσε, ζουν στο παιδικό τους δωμάτιο. Πώς λοιπόν υπάρχει διάχυση της ανάπτυξης με αγοραστική δύναμη Βουλγαρίας; Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δράμα της δικαιοσύνης, την κλίμακα στην φορολογία και τη μείωση εισφορών ούτως ώστε να μπορεί ένας επιχειρηματίας να δώσει αύξηση στον εργαζόμενο».

«Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει πετύχει στον επιχειρηματικό κόσμο. Αντί του κυρίου Μητσοτάκη που έφερε μόνο ζημίες»

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας ότι «Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει πετύχει στον ιδιωτικό τομέα και γενικότερα στον επιχειρηματικό κόσμο. Αντί του κυρίου Μητσοτάκη που έφερε μόνο ζημίες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να συγκρουστεί με τα ολιγοπώλια. Ας απαντήσει για όλα αυτά και ας αφήσει τους λαϊκισμούς»

Τέλος αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές αλλά και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι «στόχος είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στα ψηφοδέλτια, αυτό της Νέας Δημοκρατίας δεν εμπνέει κανέναν».

«Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις; Μήπως τι είχε το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη;»

«Θέλουμε αξιοκρατία, ούτως ώστε να μπορεί ένα παιδί να γεννηθεί και να διαπρέψει εδώ».

Ενώ για τις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «τι δείχνουν δηλαδή οι δημοσκοπήσεις; Δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών; Τι δείχνουν; Μήπως τι είχε το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας; Την εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ ή στα απογευματινά χειρουργεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανανεώνεται, χτίζουμε ένα κίνημα και αυτό φαίνεται».