Skip to main content

Επίσκεψη Πιερρακάκη στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ στο Κιλκίς

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο υπ. Παιδείας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη ΔΕΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέφτηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στο Κιλκίς. Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε την στήριξη του υπουργείου στο πανεπιστήμιο.

Επισήμανε, δε, πως ήδη έχουν προχωρήσει δράσεις ενίσχυσης του ΔΙ.ΠΑ.Ε., και τόνισε τη στενή και αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του υπουργείου και της νέας πρυτανικής αρχής.

Ενδυνάμωση των περιφερειακών τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Ο πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σταμάτης Αγγελόπουλος, κατά τη συνομιλία του με τον υπουργό Παιδείας, επισήμανε ότι βασικός στόχος της νέας πρυτανικής αρχής είναι η ενδυνάμωση των περιφερειακών τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η διασύνδεσή τους με την επιχειρηματικότητα και η αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου των περιοχών όπου εκτείνεται το Πανεπιστήμιο. Ο κ. Αγγελόπουλος παρουσίασε στον κ. Πιερρακάκη το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΙ.ΠΑ.Ε. και ειδικότερα, του κόμβου του Κιλκίς μέσω της δημιουργίας παράλληλου προγράμματος σπουδών, που θα είναι απόλυτα συναφές με τον επιστημονικό προσανατολισμό του τμήματος και της σχολής.

Ο κ. Πιερρακάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος και συνομίλησε με τα μέλη ΔΕΠ του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το προσωπικό και τα μέλη του συλλόγου φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος. Στην ξενάγηση και στην ενημέρωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς και φορείς της πόλης του Κιλκίς.