Skip to main content

ΝΔ: Ένας δημοσιογράφος και μία γιατρός τα δύο νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα βιογραφικά τους

Η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει Δύο ακόμη ονόματα υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε η ΝΔ. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Νίκο Στέφο και την Νουρτζάν Σούλογλου – Ιατρός – Επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης.

Τα βιογραφικά τους

Νίκος Στέφος

Ο Νίκος Στέφος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και εργάστηκε στην ΕΡΤ, σε εφημερίδες και περιοδικά ως ρεπόρτερ, πολιτικός συντάκτης (για πάνω από είκοσι χρόνια) και αρχισυντάκτης αλλά και ως διευθυντής εφημερίδας στην Κύπρο.

Στη δημοσιογραφική του πορεία είχε την ευκαιρία να συναντήσει παγκόσμιες προσωπικότητες και να πάρει αποκλειστικές συνεντεύξεις από ηγέτες όπως ο Καντάφι, ο Αραφάτ, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ο Κόφι Ανάν, ο Ζισκάρ Ντ΄ Εστέν κ.ά. αλλά και από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, η Φανί Αρντάν, ο Τζον Μάλκοβιτς, η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντέμις Ρούσος, ο Κώστας Γαβράς, ο Μπένι Χιλ κ.ά.

Το “Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…” είναι η πρώτη συγγραφική του δουλειά.

 Νουρτζάν Σούλογλου

Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1981 και ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Δίστομο Βοιωτίας. Στη συνέχεια η οικογένειά της επέστρεψε στην Ξάνθη, όπου και φοίτησε στο 4ο Γυμνάσιο και ακολούθως στο 3ο Λύκειο Ξάνθης.

Συνέχισε της σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο έλαβε και το Πτυχίο της Ιατρικής. Ακολούθως έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας της Γενικής Ιατρικής από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Έχει υπηρετήσει ως Αγροτική γιατρός στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και επί θητεία στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αντίκυρας Βοιωτίας. Μετά τη λήψη της ειδικότητας εργάσθηκε ως Επικουρική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου Ροδόπης και πλέον κατέχει τη Θέση Επιμελήτριας Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης.