Skip to main content

Ε.Ε.: Τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ με Μπλίνκεν – Τι είπε ο Γ. Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του

POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Ο Γ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και στην ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Γάζα

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ε.Ε. – Κάιρο: Οι 6 πυλώνες της συμφωνίας ύψους 7,4 δισ. – Κ. Μητσοτάκης: Υψίστης σημασίας η σταθερότητα της Αιγύπτου

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Γεραπετρίτης: Ενεργή η πολιτική της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή

Η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή, ώστε να διασφαλιστεί ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ τόνισε ότι η χώρα συμμετέχει σε όλους τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο απευθείας προς την Γάζα.

Γ. Γεραπετρίτης: Ενεργή η πολιτική της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή