Skip to main content

Οι άξονες του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ν. Παππάς στο Naftemporiki TV

Ο Ν. Παππάς μίλησε στη «Ν» για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στ. Κασσελάκη και τον Αλ. Τσίπρα

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στα συμφωνημένα δημοσιονομικά πλαίσια, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο πυλώνες στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

  1. Μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. «Τρία δισεκατομμύρια από τα τρία – τέσσερα πεδία στα οποία έχουν διαμορφωθεί υπέρογκα κέρδη τα τελευταία δύο – τρία χρόνια πρέπει να τα πάρουμε» σημείωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «μιλάμε για τις τράπεζες, μιλάμε για τις εταιρείες διύλισης, μιλάμε για την εμπορεία ηλεκτρικής ενέργειας, μιλάμε και για τη λιανική στα σούπερ μάρκετ». «Τα μέτρα για την ακρίβεια είναι συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα. Υπήρξαν υπερκέρδη που αποτυπώθηκαν σε πολύ φουσκωμένες τιμές και εδώ ερχόμαστε να πούμε ότι η δημοκρατική οργανωμένη πολιτεία θα πρέπει να κάνει μία διόρθωση, δεν μιλάμε για καμία επαναστατική αλλαγή», τόνισε.
    Καταλόγισε, δε, στην κυβέρνηση ότι έχει συμφωνήσει σε δημοσιονομικούς στόχους «τους οποίους εμείς θα θέλαμε να συμφωνήσουμε εκ νέου με τους εταίρους μας, αλλά δεν θα πάμε να κάνουμε αντάρτικο». Όπως διευκρίνισε, δεν μιλάει για επανάληψη της διαπραγμάτευσης, αλλά «για μια ενεργή συμμετοχή για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί το νέο σύμφωνο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε απολύτως καμία συμμετοχή».
  2. «Ο άλλος πυλώνας είναι το φορολογικό» σημείωσε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι «υπάρχει μια ανώτατη εισοδηματική βαθμίδα, η οποία σκανδαλωδώς υποφορολογείται αυτή τη στιγμή». Όπως ανέφερε, «υπάρχουν 10.000 Έλληνες οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα 4 δισ., τα οποία είναι κυρίως από μερίσματα». «Μπαίνουν όλα τα εισοδήματα στην ενιαία φορολογική κλίμακα. Άρα αν έχει κάποιος 10.000 εισόδημα από μερίσματα, αυτό θα μπει στο ενιαίο εισόδημά του και θα φορολογηθεί με την ίδια φορολογική κλίμακα» συμπλήρωσε.

Για Στ. Κασσελάκη: «Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό»

Ο κ. Παππάς στη συνέχεια και σε σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε πως «καλωσορίζω την πρόνοια της Νέας Δημοκρατίας να πάμε σε αυτό το πεδίο, αλλά δεν θα το συζητήσουμε μονομερώς, θα συζητήσουμε το πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει καταφέρει να ζει τη ζωή που ζει στην πλειονότητά της». «Δεν υπάρχει άγνοια νόμου, έχει κάνει γνωστό ο Στέφανος Κασσελάκης ότι όλα θα δημοσιοποιηθούν, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχω να πω τίποτα, τα έχω καταγράψει με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και λεπτομέρεια στο βιβλίο μου».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίας δημοσκοπήσεις, ο κ. Παππάς ανέφερε πως μετά το συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος, δεδομένου ότι έκλεισε μια περίοδος αναταραχών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενισχυμένος» επανέλαβε, ενώ τόνισε ότι «προσωπικά εξέφρασα την άποψη ότι δεν θα έπρεπε να πάμε σε προεδρικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ». «Ξεδιπλώνουμε μια οργανωμένη εξωστρέφεια που φέρνει και τα αποτελέσματα τα δημοσκοπικά», τόνισε.

«Ο Αλ. Τσίπρας οφείλει να λέει τη θέση του δημόσια»

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα όποια προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπερνιόνταν με μια προσφυγή στα μέλη για νέα εκλογή προέδρου. «Θεωρώ ότι το συνέδριό μας σοφά αποφάσισε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την επιλογή, τώρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος με το οποίο εγώ έχω αδελφική, συντροφική σχέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εσείς γνωρίζετε από το ρεπορτάζ ότι δεν συμφωνούμε πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα».

«Ο ίδιος οφείλει να λέει την άποψή του δημόσια, αυτό επέλεξε να κάνει, αυτό όφειλε να κάνει και αποφάσισε δημοκρατικά το συνέδριο μας» συμπλήρωσε.

«Θα σας εκπλήξει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει πάρα πολύ καλά», εκτιμώντας ότι «θα είναι ένα αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει».