Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Αύριο η συνέντευξη… στον διοικητή του

Aris Oikonomou / SOOC

Παρουσιάζεται αύριο ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αύριο αναμένεται να ντυθεί στα χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και να παρουσιαστεί στη Θήβα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), και όχι στην Σπάρτη, όπως είχε γράψει η «Ν».

Σ. Κασσελάκης: Ανατροπή με τη στρατιωτική θητεία του- Που παρουσιάζεται τελικά

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η διαδικασία κατατάξεως Στρατού Ξηράς εντός της ημέρας, ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πρέπει να παρουσιαστεί στην πύλη του στρατοπέδου όπου στο συνεργείο καταγραφής που θα υπάρχει εκεί, θα αφήσει για «λίγο» την πολιτική του ταυτότητα και το σημείωμα κατατάξεως, προκειμένου να ξεκινήσει τη θητεία των 20 ημερών όπως προβλέπει η νομοθεσία του ελληνικού κράτους.

Στη συνέχεια θα τον δει γιατρός, όπως ισχύσει για όλους τους νεοσύλλεκτους, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση υγείας του αλλά και να κριθεί η ικανότητά του για να υπηρετήσει τη θητεία του.

Έπειτα θα αφού ντυθεί στα… «πράσινα» και παραλάβει όλα τα υλικά του προβλέπεται για τον Έλληνα οπλίτη θα οδηγηθεί στον θάλαμο προκειμένου να του δώσουν το κρεβάτι όπου θα κοιμάται μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας του.

Μια λεπτομέρεια, που μόνο όσοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους γνωρίζουνε, θα δώσει μια «συνέντευξη» αλλά όχι μπροστά στον φακό για θέματα του κόμματος ή των επικείμενων ευρωεκλογών αλλά -αυτή την φορά- μπροστά στον διοικητή του.

Στην εν λόγω συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης θα κληθεί να απαντήσει σε βιογραφικές ερωτήσεις, ούτως ώστε ο διοικητής του να μπορέσει να τον γνωρίσει καλύτερα όπως ισχύει για όλους τους νεοσύλλεκτους οπλίτες.

Στο διάστημα των 15 ημερών ο κ. Κασσελάκης – όπως και οι υπόλοιποι- θα κάνει κάποιες υπηρεσίες θαλαμοφύλακα, θα μάθει να χαιρετάει, να βηματίζει σωστά, να φοράει το καπέλο του σωστά και ότι άλλο περιλαμβάνουν οι πρώτες ημέρες θητείας στον Στρατό Ξηράς.

Όπλο δε θα πάρει καθώς δεν παίρνει κανένας νεοσύλλεκτος πριν την ορκωμοσία του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα υπηρετήσει τη θητεία των 20 ημερών και όχι 15, καθώς στις 29 Μαρτίου ορκίζεται όπου μετά θα λάβει άδεια ορκωμοσίας των 6 ημερών -αντί για δέκα ημέρες όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί του- διότι στις 4 Απριλίου θα πρέπει να απολυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα ισχύουν έως τώρα, όσοι κατατάσσονται και είναι ηλικίας άνω των 33 ετών ανεξάρτητα από το εάν είναι κάτοικοι του εσωτερικού ή του εξωτερικού έχουν την επιλογή να υπηρετήσουν μόνο 20 ημέρες -αντί της πλήρους θητείας- και να εξαγοράσουν την υπόλοιπη θητεία τους έναντι 810 ευρώ τον μήνα.

Το στρατόπεδο της Θήβας επισκέφθηκε ο Στ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, στις 29 Ιανουαρίου, αποκτώντας ιδία άποψη για τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Το κούρεμα «ΣΥΡΙΖΑ» και το βίντεο στο TikTok λίγο πριν παρουσιαστεί στον στρατό