Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Ποιος θεωρείται ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης με διαφορά

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Χάνουν σε συσπείρωση τα κόμματα

Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης θεωρούνται οι δύο πλέον πετυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις αυθόρμητες απαντήσεις των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά πρώτος, με ποσοστό 30%, διπλάσιο του υπουργού Παιδείας που συγκεντρώνει ποσοστό 15%.

Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, Κωστής Χατζηδάκης με 8% και Άδωνις Γεωργιάδης με 7%, και ο Βασίλης Κικίλιας με 4%.

Nα σημειωθεί ωστόσο ότι το 34% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας» ενώ το 18% δεν τοποθετείται.

Η κατάταξη αυτή δεν αλλάζει ούτε στις απαντήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι επίσης θεωρούν τον κ. Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό με ποσοστό 49%, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να ακολουθεί, αλλά με ποσοστό 36%.

Αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουαρίο  είναι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, με το 48% να δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στις ευρωκάλπες

Τέλος, σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%, ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56% (+2% από την προηγούμενη μέτρηση) και το ΠΑΣΟΚ στο 80% (-5% από τον Φεβρουάριο).