Skip to main content

Ν. Σοφιανός για sugar daddies: Το 30% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών στη Σουηδία προσφεύγουν σε πλατφόρμες εκπόρνευσης

Κατηγόρησε όσους ασκούν κριτική στον Δ. Κουτσούμπα για «αυτογελιοποίηση»

Τα όσα είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων, θέλησε να υπερασπιστεί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι το φοιτητικό κίνημα δίνει έναν δίμηνο αγώνα απέναντι στην αντιδραστική αυτή κυβέρνηση, ενώ σχολίασε πως η κριτική της κυβέρνησης, άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων στο ΚΚΕ για σεξισμό «φτάνει στα όρια της αυτογελοιοποίησης».

«Σε μία ομιλία 45 λεπτών ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε πλατφόρμες που διαφημίζονται, οδηγούν σε εκπόρνευση και έχουν συγκεκριμένη πελατεία», είπε, ενώ υποστήριξε πως έρευνα του 2021 στη Σουηδία «έδειξε ότι περίπου 30% των φοιτητριών και το 26% των φοιτητών  προσφεύγουν σε τέτοιες πλατφόρμες».

«Μιλάμε για τέτοια σήψη, για τέτοια σαπίλα. Εκεί οδηγεί ο καπιταλισμός και η εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης» υπογράμμισε, ερωτηθείς πώς συνδέεται αυτό με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο κ. Σοφιανός εξαπέλυσε επίθεση και κατά των μέσων ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «προπαγανδιστές – δημοσιογράφους», που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενα του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα και οι δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα.   Ο ίδιος ο κ. Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής σήμερα επέμεινε στα όσα είπε χθες και εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «εμπνευστή και ενορχηστρωτή της γελοίας επίθεσης» στο ΚΚΕ και το πρόσωπό του.