Skip to main content

«Θερμό επεισόδιο» Πολάκη – Πλεύρη στη Βουλή: «Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» – «Ο Τσίπρας σε άδειασε»

Φωτ. αρχείου (EUROKINISSI)

Ο έντονος διάλογος των δύο βουλευτών σε Επιτροπή της Βουλής

Καβγάς μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θάνου Πλεύρη ξέσπασε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αιχμή την υπόθεση Novartis και την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα για ατυχή διαχείριση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τους χειρισμούς του κ. Πλεύρη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis επιμένοντας στα περί σκευωρίας και χρηματισμού πολιτικών προσώπων. Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά σε έντονο ύφος:

«Πλεύρη μην κουνιέσαι, εσύ έχεις άλλες ευθύνες. Εσύ έχεις ευθύνες ότι παρέλαβες 13.750 νεκρούς και παρέδωσες 35.000. Αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε θα ήταν 20.000 λιγότεροι οι νεκροί. Άντε μπράβο».

«Σιωπή Πλεύρη, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της μεταπολίτευσης. Δεν θα πέφτει τίποτε κάτω. Δεν θα μιλά ο Πλεύρης που επί των ημερών του διασπαθίστηκε χρήμα τεράστιο και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα που υπήρξε σε νεκρούς» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Πλεύρη να ανταπαντά:

«Κύριε Πολάκη, φωνούλα δεν έχουμε να πείτε για το Υγείας; Ο αντιεμβολιαστής κ. Πολάκης…».

«Που έβγαλες τους άλλους σε υποχρεωτική αργία… Τι κατάφερες; Όλοι μετριόμαστε εκ του αποτελέσματος. 13.750 νεκρούς παρέλαβες, 35.000 παρέδωσες, σιωπή λοιπόν όταν είμαι εγώ μπροστά» αντέδρασε ο κ. Πολάκης.

«Ο Τσίπρας σε άδειασε» του είπε ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτείνει: «Στον Τσίπρα να τα λες, όχι σε εμένα… Να σκέφτεσαι τους νεκρούς που άφησες και μετά να μιλάς».

naftemporiki.gr