Skip to main content

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Δεδομένο το ψέμα της», λέει η Νέα Αριστερά

Nick Paleologos / SOOC

Αιχμές για τη Νίκη Κεραμέως και τις δηλώσεις της για τις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ΥΠΕΣ

«Σήμερα η κ. Κεραμέως παραδέχτηκε σε ζωντανή μετάδοση ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του Υπουργείου Εσωτερικών», σχολιάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της μετά τη συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στην ΕΡΤ.

Σημειώνει πως «το ψέμα της κ. Ασημακοπούλου είναι το δεδομένο» και πως όμως «αυτό που δεν είναι καθόλου δεδομένο είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών». Σχολιάζει ότι «η κ. Κεραμέως βέβαια έχει σχετικό know how αφού και η προηγούμενη θητεία της στο υπουργείο Παιδείας είχε σημαδευτεί από το σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων καθηγητών και εκπαιδευτικών στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, κάτι που είχε διαπιστώσει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων».

Η Νέα Αριστερά σχολιάζει ότι «αν μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης και διαφήμισης του ψηφιακού κράτους η ασφάλεια στις ηλεκτρονικές διαδικασίες του ΥΠΕΣ είναι σουρωτήρι, θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει εξηγήσεις και να στείλει στο σπίτι τους την κ. Κεραμέως και τους προκατόχους της. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο πρωθυπουργός του Predator, ίσως και να είχε νόημα αυτή η επισήμανση».

Τονίζει δε ότι «τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και τέθηκαν από τον Αλέξη Χαρίτση μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο». Συγκεκριμένα, η Νέα Αριστερά ρωτά: «Πώς απέκτησε πρόσβαση η κ. Ασημακοπούλου σε απόρρητα προσωπικά δεδομένων πολιτών; Έχουν χρησιμοποιηθεί προσωπικά δεδομένα σε στοχευμένες πολιτικές εκστρατείες; Έχει υπάρξει με λίγα λόγια χειραγώγηση της ψήφου; Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου;».

Διαβάστε ακόμη

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα μαζικά mail σε αποδήμους