Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: «Αν χρειαστεί θα ξανακερδίσω» -Αιχμές για Τσίπρα

Συνέντευξη στο κρατικό κανάλι - «Ένα ολόκληρο στάδιο σειόταν και έλεγε "Κατω τα χέρια από τον Κασσελάκη. Εχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ»

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το θυελλώδες 4ο Συνέδριο του κόμματος, μίλησε ο Στ. Κασσελάκης στην ΕΡΤ.

«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος από το συνέδριο. «Ένα ολόκληρο στάδιο σειόταν και έλεγε “Κατω τα χέρια από τον Κασσελάκη”». Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ωστόσο στην συνέχεια «Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά. Αν χρειαστεί να κερδίσω, θα ξανακερδίσω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας».

«Η  κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών, οι οποίοι είχαν εκπροσώπους μέσα στο Τάε Κβον Ντο και οι οποίοι έδωσαν ένα πάρα πολύ μεγάλο σήμα ότι φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας. Μάλιστα, η απόφαση η οποία πέρασε έλεγε ακριβώς αυτό ότι υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές, άρα δεν τίθεται κανένα ζήτημα αμφισβήτησης και μάλιστα, όπως σας είπα, έχουμε ξεκάθαρη εντολή να κάνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε επίσης.

«Αμεσοδημοκρατία»

«Θα αποφασίσουν τα μέλη για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές είπε αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωκάλπες. Είναι αμεσοδημοκρατία. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετάσχει πολύς κόσμος. Σκοπός είναι να αναδείξω λαμπρά μυαλά. Αν υπάρχει μια 30άδα από τους 40 εξαιρετικοί επιστήμονες, θα επενδύσω προσωπικά σε αυτούς.

Είμαι ο πρώτος πρόεδρος που μειώνω τη δύναμή μου μέσα στο κόμμα.

Θα παραμείνω αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έχω την εντολή να το κάνω αυτό.

Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, με χαρά. Αν χρειαστεί να κερδίσω, θα ξανακερδίσω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας.»

«Ο Αλέξης Τσίπρας μας ενημέρωσε την τελευταία στιγμή»

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μας είχε ενημερώσει για την παρέμβασή του. Ο διευθυντής του γραφείου του πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του γραφείου μου ένα λεπτό πριν την ανάρτηση του στο Facebook.Εγώ σέβομαι την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου. Θεωρώ λάθος ότι δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο. Από εκεί και πέρα είναι δικό του θέμα» είπε  αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το ζήτημα.

«Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει»

Νομίζω είναι ένα ενδιαφέρον μικροπολιτικό ερώτημα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει.

Αρνούμενος ότι είναι πρόεδρος υπό προθεσμία επέμεινε στο ότι «η κ. Γεροβασίλη δεν επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», παρότι η τελευταία αρνείται ότι απέσυρε την υποψηφιότητά της.

«Η κ. Γεροβασίλη  στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος»

«Ας είμαστε ειλικρινείς, ανέφερε. Η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε χθες μπροστά στους συνέδρους, στην ουσία είπε ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι πρόεδρος του κόμματος και ηγέτης της παράταξης για να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τον τόπο. Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που ένας σύντροφος, μια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυμεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των μελών να σου λέει “πάμε μπροστά” να σου λέει ότι “σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο”, “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”, κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτομα. Άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή. Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν αν πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι; Τι ακριβώς λύνουμε στην κοινωνία;»

«Η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα»

΅Εχω μία πρώιμη εικόνα για το τι θέλουν τα μέλη του κόμματος, από το ερωτηματολόγιο» είπε.

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, με κοινωνικά δικαιώματα, με ανθρώπινα δικαιώματα, με δικαιοσύνη και με μια ισχυρή άμυνα», σημείωσε.

Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα. Άρα και η λέξη Συνασπισμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Δεν είναι άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλω. Όλα όσα λέω συμβαδίζουν με το προεκλογικό πρόγραμμά μας. Το προοδευτικό κέντρο έχει εξίσου μεγάλη αξία με την παραδοσιακή Αριστερά μέσα στο κόμμα μας.

Για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

«Μου πέρασε από το μυαλό να στηρίξουμε το νομοσχέδιο» είπε για το καυτό ζήτημα των μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Για να προσθέσει στην συνέχεια:

«Κοίταξα την πραγματικότητα και δεν υπάρχει ανάγκη αφού έχουμε μια καλή δομή στη δημόσια παιδεία. Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα μπορεί να γίνει ύπουλα κερδοσκοπικό. Έχουμε επενδύσει ένα όγκο κεφαλαίου στα περιφερειακά πανεπιστήμια και αυτήν την επένδυση πρέπει να την αξιοποιήσουμε, όχι να αποδομήσουμε. Τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το οποίο δεν μπορούμε να το νομοθετήσουμε για τα δημόσια».

«Είμαι αντίθετος με την αποστολή υλικού στην Ουκρανία»

Στηρίζω την εθνική στρατηγική, αλλά υπάρχουν διαφοροποιήσεις; Το πλοίο του ΠΝ δεν θα το έστελνα στην Ερυθρά Θάλασσα. Οφείλουμε να έχουμε μια εξωτερική πολιτική που θα είναι εγκρατής. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά. Είμαι αντίθετος με την αποστολή υλικού στην Ουκρανία, προσφέρουμε ήδη πολλά» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης για την εξωτερική πολιτική

«Η Ελλάδα έχει αγαθό που είναι η γεωπολιτική θέση της και το προσφέρουμε φθηνά.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ψήφισε για την κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη είναι απαράδεκτο. Επιθυμώ προσωπικά άμεση κατάπαυση του πυρός. Προφανώς το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες του, άλλο όμως να βλέπεις χιλιάδες αμάχους χωρίς διέξοδο».

Για τους αγρότες

«Οι θέσεις μας για τους αγρότες είναι ξεκάθαρες: κατάργηση φόρου πετρελαίου, πλαφόν στην κιλοβατώρα, ρύθμιση οφειλών χρεών.

Είναι προτάσεις κοινής λογικής. Πώς γίνεται ο αγρότης και ο καταναλωτής να μην μπορούν να επιβιώσουν;» ανέφερε τέλος ο κ. Κασσελάκης