Skip to main content

Άκης Σκέρτσος για γάμο ομόφυλων: Αρραγής η συνοχή της Ν.Δ.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η εργαλειοποίηση της θρησκείας «είναι ακραία ανέντιμη» και «δεν έχει χώρο στη Βουλή», δήλωσε απευθυνόμενος στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ.

«Ευπρόσδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης επί του ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πάντως πως όσοι προσπαθούν να προκαλέσουν ρήγματα στη συνοχή της Ν.Δ. «δεν θα το πετύχουν».

«Η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας είναι αρραγής, έχει αποδειχθεί διαχρονικά. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και έχει δεσμευτεί, έναντι του ελληνικού λαού, να την κάνει ακόμη πιο ευρωπαϊκή» ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια και πρόσθεσε πως «αυτοί που πρέπει να απολογούνται είναι αυτοί που θέλουν να ξεστρατίσει η Ελλάδα από την Ευρώπη και δυστυχώς, τολμώ να πω ότι τα κόμματα που θέτουν αυτές τις ενστάσεις ανήκουν σε αυτή την κατηγορία».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε επίσης ότι υπάρχει κοινό αίτημα ονομαστικής από τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες. «Είναι αποκαλυπτικό διότι η “Νίκη” που παρουσιάζεται ως κόμμα κοντά στη θρησκεία, που υποστηρίζει την πραότητα, την ηπιότητα, σύρεται και δίνει κάλυψη σε ένα κόμμα το οποίο ελέγχεται αυτή τη στιγμή ότι αποτελεί βιτρίνα ενός εγκληματία», είπε ο κ. Σκέρτσος.

«Μην εργαλειοποιείτε τη θρησκεία»

Απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε πως η εργαλειοποίηση της θρησκείας «είναι ακραία ανέντιμη» και δεν έχει χώρο μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εργαλειοποιείτε τη θρησκεία, πόσω μάλλον όταν ο αρχηγός του κόμματος της Ελληνικής Λύσης έχει μιλήσει και έχει εμπορευτεί “επιστολές του Ιησού”. Πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό στον ρόλο της θρησκείας, στην ανεξαρτησία της θρησκείας και να μην μπλέκουμε πολιτειακά ζητήματα με θεολογικά ζητήματα», είπε ο κ. Σκέρτσος και προσέθεσε: «Άκουσα μια επίκληση στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μπορούν να τον επικαλούνται αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η θέση της Ελλάδας ανήκει στη Δύση, και μόνον αυτοί».

Ο υπουργός Επικρατείας προέτρεψε όλους να διαβάσουν την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που «κάνει πανηγυρική κρίση υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου» και λέει ότι το νομοσχέδιο υλοποιεί θεμελιώδεις συνταγματικές προβλέψεις, που αφορούν στην ισότητα, στην ισονομία, στην ισοπολιτεία, στο κράτος δικαίου, στη Δικαιοσύνη. Επισήμανε επίσης ότι στην έκθεση αναφέρεται και η νομολογία του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου που όταν κλήθηκαν να κρίνουν το σύμφωνο συμβίωσης, τους γάμους της Τήλου, δεν άφησαν αμφισβήτηση, ως προς τη συνταγματικότητα του συμφώνου συμβίωσης και είπαν ότι ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του Έλληνα νομοθέτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ