Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Δημόσια πλατφόρμα με ενημέρωση για τα έργα στις περιφέρειες

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου

Την ενεργοποίηση μιας ανοικτής για τους πολίτες, δημόσιας πλατφόρμας, όπου θα παρέχεται λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μία υποχρέωση και μόνο: Χωρίς δογματισμούς και κομματικούς χρωματισμούς, την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Μίλησε για συνεκτικό πλέγμα έργων και πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ενώ επεσήμανε ότι «πυκνώνουμε και ενδυναμώνουμε τη συνεργασία με τη βοήθεια ενός σταθερού μηχανισμού παρακολούθησης των περιφερειακών σχεδίων και των έργων».

«Ο στόχος μας μέσω των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων είναι, η διαμόρφωση μιας συνεκτικής στρατηγικής περιφερειακής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης. Ενός εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του απέναντι σε προκλήσεις και κρίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μπορούμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας σε ειδικότερα πεδία, όπως η νησιωτικότητα, αλλά και σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής, όπως η απασχόληση, η πολιτική προστασία, οι επενδυτικές ευκαιρίες, η επιστροφή των νέων, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών. Αλλά η ενδυνάμωση των περιφερειών αποτελεί προϋπόθεση για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς τους» σημείωσε.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, από τα ταμεία συνοχής, από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, παραπάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτά κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην περιφερειακή ανάπτυξη και νομίζω ότι είναι κοινή μας πρόκληση να μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τον πιο επωφελή τρόπο» είπε.