Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια κυβερνητικών παρεμβάσεων για τα αιτήματα των αγροτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

«Είναι άλλη μία φορά που η κυβέρνηση ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και των κοινωνικών ομάδων»

«Ο πρωθυπουργός τα ανέλυσε διεξοδικά και ήταν πολύ συγκεκριμένος σε όσα είπε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι άλλη μία φορά που η κυβέρνηση ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και των κοινωνικών ομάδων και χωρίς να εξαγγέλλει περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει και χωρίς να εκτροχιάζει τα δημόσια οικονομικά απαντάει σε αυτές. Και νομίζω σήμερα ο πρωθυπουργός σε συνέχεια όσων έγιναν τις προηγούμενες ημέρες απάντησε στη συντριπτική πλειοψηφία των βασικών αιτημάτων των αγροτών στα μεγάλα τους αιτήματα, δηλαδή, στα αυξημένα κόστη που είναι το πετρέλαιο και το ρεύμα. Έχουμε για τρίτη φορά επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ογδόντα δύο εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα από τα βασικά τους διαχρονικά αιτήματα και μετά», συμπληρώνει.

Ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι «έχοντας απαντήσει και στα ζητήματα αρωγής και στα ζητήματα ρεύματος και πολλά άλλα πέραν της έκπτωσης 10% για τους κρίσιμους μήνες, και σε θέματα διακανονισμού του ρεύματος, για την απαγόρευση διακοπής για τη Θεσσαλία και όλα τα υπόλοιπα χρόνια, οφείλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε σχέση με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα αιτήματα των αγροτών».

Και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι και οι αγρότες και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, γιατί δεν είναι μόνον τα αιτήματα των αγροτών, λόγω των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, μία κατάσταση που δεν τη ζει μόνον η χώρα μας, τη ζει όλη η Ευρώπη μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας συνολικά για τόνωση του εισοδήματος, μία πολιτική η οποία θα εφαρμοστεί με βάση το πρόγραμμά μας για αυστηρούς ελέγχους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «σε σχέση με ότι συμβαίνει και σε άλλες χώρες, έχουμε ένα γενναίο πακέτο στήριξης. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από τον διάλογο και μέσα από την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων θα εκτονωθεί η κατάσταση και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δούμε και την μεγάλη εικόνα, που είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και αυτό είναι μία πρώτιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης».