Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία θα δημιουργήσει επενδυτικό ενδιαφέρον και θέσεις εργασίας

Intime News/Γ.Τ Πρωθυπουργού

Ο νέος οδικός άξονας είναι σύγχρονος, πρωτίστως ασφαλής και περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα αλλά και στην Πρέβεζα

Το νέο οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία εγκαινίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι κάτοικοι του τόπου γνωρίζεται την πονεμένη ιστορία της Αμβρακίας οδού και γνωρίζετε επίσης με πόση συστηματικότητα η κυβέρνησή μας αγωνίστηκε για να ξεμπλοκάρει το έργο μέσα από νέες διαγωνιστικές διαδικασίες για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να παραδίδουμε στην ώρα του ένα υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, σχεδόν 50 χλμ, πάγιο διαχρονικό αίτημα τριών περιφερειών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας τη σύγκριση με τον παλιό δρόμο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νέος οδικός άξονας είναι σύγχρονος, πρωτίστως ασφαλής και περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα αλλά και στην Πρέβεζα. «Ταυτόχρονα ανοίγει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για μία περιοχή της Ελλάδας που σε μεγάλο βαθμό παρέμενε αναξιοποίητη», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι ο νέος οδικός άξονας θα κεντρίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή «και κατά συνέπεια θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις απασχόλησης και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας τις ζωές που χάθηκαν σε επικίνδυνους δρόμους. Όπως είπε, κάθε φορά που εγκαινιάζεται ένας σύγχρονος, κλειστός, ασφαλής αυτοκινητόδρομος «όλοι οι δείκτες επιδεικνύουν τεράστια πρόοδο».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, το έργο αυτό έχει την δικιά του ξεχωριστή σημασία και με πολλή χαρά θα το παραδώσουμε και επίσημα στην κυκλοφορία το επόμενο Σαββατοκύριακο», ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία που δίνει η κυβέρνηση «στην δρομολόγηση έργων υποδομής που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και την δυνατότητά της να συνεργάζεται με τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες της χώρας με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και προβλεψιμότητας».

Μάλιστα, όπως είπε, φέτος είναι μια σημαντική χρονιά για την παράδοση έργων τα οποία κατασκευάζονται εδώ και πολύ καιρό. Ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

  • Ε65 όλο το τμήμα από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα. Θα έχει παραδοθεί μέχρι τον Μάιο του 2024.
  • Το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο χαρακτήρισε «πολύπαθο». Θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024.
  • Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου. Θα παραδοθεί μέσα στο 2025.