Skip to main content

Κινητοποιήσεις αγροτών: «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα », λέει η κυβέρνηση

(EUROKINISSI)
Πανό των αγροτών που κατέλαβαν με τα τρακτέρ το κέντρο της Λάρισας.

«Η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά»

«Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα » είναι το μήνυμα που στέλνεται από το Μαξίμου στους αγρότες που συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία ενώ κατέστη σαφές ότι η πόρτα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή.

Επίσης επισημαίνεται ότι «η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά».

Όπως υπογραμμίζουν, στην ευρεία σύσκεψη δεν συζητήθηκαν μόνο ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης, αλλά έγινε μια συνολική επισκόπηση, όπως σε κάθε αντίστοιχη σύσκεψη, όλων των ζητημάτων των εμπλεκομένων υπουργείων, όπως κόστους παραγωγής και ενεργειακού κόστους, υποδομών και κρατικής αρωγής.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κατακλύστηκε από τρακτέρ η κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθώς αγρότες του νομού έφτασαν  στην καρδιά της πόλης του θεσσαλικού κάμπου, στέλνοντας σήμα ετοιμότητας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων παραμένουν αμετακίνητοι  στο μπλόκο κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας