Skip to main content

Π. Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Πρώτα η συζήτηση, μετά το χρονοδιάγραμμα – Τι είπε για το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τετάρτη θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε, να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας, να εξηγήσουμε στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε και αμέσως μετά να ανακοινώσουμε τους χρόνους της νομοθετικής πρωτοβουλίας» ανέφερε ερωτηθείς αν το νομοσχέδιο θα έρθει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για γάμο, τεκνοθεσία

«Σύντομα ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ οπου θα απαντήσει δίνοντας περισσότερα στοιχεία. Είναι καλύτερο να ακούσουμε από τον ίδιο ακριβώς ποιος θα είναι ο σχεδιασμός, πώς θα ξεκινήσει η συζήτηση» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της Ν.Δ. δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως πρώτα θα γίνει η δημόσια συζήτηση και μετά θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της νομοθέτησης και τα «παρεπόμενα».

«Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Η πρώτη φάση είναι η συζήτηση, η ανάλυση, η επεξήγηση, η ανακοίνωση όσων θέλουμε να κάνουμε και η τελική νομοθέτηση. Η επόμενη φάση είναι η ανακοίνωση του χρόνου της συγκεκριμένης νομοθέτησης. Όταν ανακοινωθεί ο χρόνος της νομοθέτησης θα ανακοινωθουν και όλα τα παρεπόμενα ως προς την Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλες αυτές τις απορίες. Όμως δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο. Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε παράλληλα πως αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με την προμήθεια των μαχητικών 5ης γενιάς F – 35, o κ. Μαρινάκης επέμεινε ότι «η Ελλάδα θα λάβει όσα βρίσκονται στον προγραμματισμό ως συνεπής εταίρος» και πρόσθεσε πως «όταν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο θα ανακοινωθεί».

Σε ό,τι αφορά στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις των ειδικών.

Σε συνέχεια τέλος των δημοσιευμάτων περί πρότασης για υπουργοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη το 2019 ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να παρερμηνεύσει και να παραποιήσει τα όσα είπε ο κ. Διαματάρης. «Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας το διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Πρόκειται για fake news και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο για πολύ σοβαρά ζητήματα» σχολίασε.

naftemporiki.gr