Skip to main content

ΥΠΕΞ: Ευχόμαστε η νέα απεσταλμένη του ΟΗΕ για Κύπρο να συντονίσει επιτυχώς επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Βικιπαιδεια

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών»

Τον διορισμό της Μαρία Άνχελα Χόλγκουιν Κουεγιάρ ως νέας προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο καλωσορίζει θερμά η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών, υπό την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη αμοιβαίως αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη συμφωνημένη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ευχόμαστε η νέα απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών να συντονίσει επιτυχώς την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σε αυτό το πλαίσιο», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Όπως συμπληρώνει, από την πλευρά της η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή την κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΕΕ: Χαιρετίζει τον διορισμό της Μ. Κουεγιάρ ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο