Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κ. Μητσοτάκη: «Τρέμει μπροστά στην ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά»

Dimitris Peristeris / SOOC

«Ο δήθεν ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται όμηρος ακροδεξιών και ακραία οπισθοδρομικών αντιλήψεων» σχολιάζουν πηγές του κόμματος

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό με αιχμή τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, την τροπολογία για τους μετανάστες, αλλά και τα ζητήματα ασφαλείας, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του κόμματος σχολιάζουν ειδικότερα πως «η κυβέρνηση ψήφισε μόνη της τον προϋπολογισμό του 2024, έναν προϋπολογισμό ακρίβειας, οριζόντιας φορολόγησης και ανεξέλεγκτου ιδιωτικού χρέους». «Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μοιάζει απλησίαστο για τους περισσότερους» σημειώνουν, επικαλούμενες «επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «οι αυξήσεις στα τρόφιμα φτάνουν μέχρι και το 60%, ενώ 8 στους 10 συμπολίτες μας αναγκάζονται να περικόψουν βασικά αγαθά».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «ο πρωθυπουργός θριαμβολόγησε χθες στη Βουλή για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, αποδεικνύοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. Στο μόνο θέμα που αποδεικνύεται “συνεπής”, είναι η απαξίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου και η καταστρατήγηση του Συντάγματος» επισημαίνουν, συμπληρώνοντας: «Ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων, των υποκλοπών, του διεθνούς διασυρμού της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, προβάρει από το βήμα της Βουλής την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αθετώντας τις συνταγματικές προβλέψεις. Η προσβολή του Συντάγματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο».

Με φόντο δε την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί κομματικής πειθαρχίας αναφορικά με την τροπολογία για τους μετανάστες, με εξαίρεση τον Αντώνη Σαμαρά, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν: «Ο πρωθυπουργός δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, αλλά δειλιάζει και τρέμει μπροστά στην Ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά. Ο δήθεν ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης, αποδεικνύεται όμηρος ακροδεξιών και ακραία οπισθοδρομικών αντιλήψεων, ακόμη και όταν πρόκειται να υπερασπιστεί μια αυτονόητη τροπολογία για την κοινωνία και την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας».

«Η χειρότερη περίοδος ακραίας εγκληματικότητας στη χώρα»

Από την Κουμουνδούρου στέκονται ιδιαίτερα και στα ζητήματα ασφάλειας, επισημαίνοντας πως «τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», κάνοντας αναφορά και στο τελευταίο περιστατικό με τον θάνατο ενός 29χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό ενός ακόμα σε «αιματηρή καταδίωξη» καθώς και στους τραυματισμούς τριών ατόμων από πυροβολισμούς στο Γκάζι.

«Τελικά η κυβέρνηση Ν.Δ.-Μητσοτάκη που ήρθε στην εξουσία ομνύοντας στο δόγμα τάξη και ασφάλεια, έχει συνδεθεί με τη χειρότερη περίοδο ακραίας εγκληματικότητας στη χώρα μας. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί εξεγείρονται πλέον κατά της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους», υπογραμμίζουν οι κομματικ΄ς πηγές και προσθέτουν:

«Το 41% δεν αποτελεί πλέον άλλοθι για τον κ. Μητσοτάκη. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να οδηγήσει τους πολίτες στην απόλυτη ανασφάλεια. Ανασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους, ανασφάλεια μπροστά στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, ανασφάλεια μπροστά στην υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας, ανασφάλεια για την περιφρόνηση των αρχών του κράτους δικαίου, ανασφάλεια για την ακρίβεια, τη φορολογία, την εξασθένηση του πραγματικού εισοδήματος».

«Σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη αυτό το κράτος θα “ισιάξει”»

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν επίσης αναφορά στην ομιλία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά την οποία δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αντιπαρατεθεί σκληρά με την κυβέρνηση επιλέγοντας τη σωστή πλευρά της δικαιοσύνης απέναντι στην αδικία, της ισότητας απέναντι στην ανισότητα, της προόδου απέναντι στο συντηρητισμό, των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι σε μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς».

«Με καλά επεξεργασμένες, τεκμηριωμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη και της παρέας του, σε πείσμα συγκεκριμένων συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα, αυτό το κράτος θα “ισιάξει”. Και θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με σύμμαχο τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις του τόπου», καταλήγουν.