Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Έχει κατονομαστεί ο καθοδηγητής της επίθεσης στους αστυνομικούς

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή»

Για πληροφορίες που δείχνουν τον άνθρωπο, ο οποίος προμήθευσε τον 18χρονο με την ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, έκανε λόγο απόψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή», τόνισε ο Γ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε «Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες, τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου».

Παράλληλα, δήλωσε ότι αναζητείται ο άνθρωπος αυτός, αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός των ΜΑΤ, του οποίου ακρωτηρίασαν το αριστερό κάτω άκρο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, από τους θεράποντες του αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας,  «ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.