Skip to main content

Αγγ. Συρίγος στη Naftemporiki TV: Η «Διακήρυξη των Αθηνών, δεν είναι συμφωνία, είναι πολιτική διακήρυξη»

Ο Ερντογάν καλλιεργεί εικόνα καλών σχέσεων με την Ελλάδα γιατί αυτό παίζει σημαντικό ρολό στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από το εξωτερικό

«Δεν είχαμε κανένα παρατράγουδο γιατί ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε πρόθεση να κάνει την έκπληξη και όλα πήγαν καλά». Αυτό ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Review» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο,  αναφερόμενος στην επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Σχετικά με την «Διακήρυξη των Αθηνών» ο κ. Συρίγος τόνισε πως «Δεν είναι συμφωνία, είναι πολιτική διακήρυξη, τονίζεται με κάθε τρόπο αυτό μέσα στο κείμενο. Εκείνο που περνά ως μήνυμα είναι μην δούμε μονομερής κινήσεις ή δηλώσεις, όπως γίνονταν. Ο Ερντογάν προσπαθεί να καλλιεργήσει μια εικόνα καλών σχέσεων με την Ελλάδα γιατί αυτό παίζει σημαντικό ρολό στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από το εξωτερικό και ιδίως αεροπλάνα». Σε ερώτηση αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, ο Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «είμαστε μακριά για τέτοια συμφωνία και είναι κάτι που το επιδιώκουμε, έχει πολύ δουλειά ακόμη»