Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ ΠΑΣΟΚ – Νέα σύγκρουση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δημοσκόπηση Metron: Τρίτη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, που απειλείται πια και από το ΚΚΕ

Σφοδρή σύγκρουση για τους λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε χθες μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου την ώρα που νέα δημοσκόπηση καταγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση ενώ αυξάνεται και η διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε χθες όταν ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στους αποχωρήσαντες καταλογίζοντάς τους από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι το έκαναν «για την καρέκλα». «Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία» τόνισε και επέρριψε σε όσους αποχώρησαν ότι «για μήνες δεν βγήκαν μια φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν ως βουλευτές». «Δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους» συμπλήρωσε και πρόσθεσε επικριτικά: «ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσει».

Στις κατηγορίες του κ. Κασσελάκη απάντησε λίγη ώρα αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου με τοποθέτησή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού. «Είναι κάπως προκλητικό να μας εγκαλεί ο κ. Κασσσελάκης ότι φύγαμε για τις καρέκλες. Ένας άνθρωπος που με το που εμφανίστηκε διεκδίκησε να γίνει πρόεδρος. Αυτό η ελληνική κοινή γνώμη δεν μπορεί να το πιστέψει» σημείωσε.

Παράλληλα χαρακτήρισε «βαθιά αντιφατικούς» τους ισχυρισμούς του κ. Κασσελάκη ότι όλοι όσοι αποχώρησαν είχαν ως στόχο «την καρέκλα». «Αν θέλαμε τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και θα αποδεχόμασταν τις προνομιακές θέσεις που μας πρόσφερε, όπως ισχυρίζεται, ο κ. Κασσελάκης. Δεν θα φεύγαμε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να ξεκινήσουμε από την αρχή» συμπλήρωσε.

Διευρύνεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis έδειξε ότι συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη ενώ μεγαλώνει και η διαφορά του με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με την εν λόγω μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος στην εκτίμηση ψήφου με 12,7% έναντι 15,3% του ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ απέχει παρασάγγας και από τους δύο με 38,2%. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να απειλείται πλέον και από το ΚΚΕ η δύναμη του οποίου εκτιμάται στο 11,5%.

Καθοδική είναι και η δημοτικότητα του κ. Κασσελάκη με το 73% των πολιτών να εκφράζει πλέον αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο το 16% να εκφράζεται θετικά.

Ταυτόχρονα, οι επιμέρους μετρήσεις στο χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Είναι ενδεικτικό, ότι μόνο το 11% των πολιτών που τοποθετούνται στην Αριστερά και το Κέντρο προσδοκούν πλέον ότι στο μέλλον μπορεί να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αντίθετα προσδοκίες για ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ εκφράζει το 40% της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών.