Skip to main content

Υπουργικό συμβούλιο στις 11.00 – Ποια ν/σ βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε πρώτο πλάνο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 - Τι άλλο θα συζητηθεί

Στο εσωτερικό μέτωπο στρέφει το βλέμμα η κυβέρνηση, μετά τις διπλωματικές αναταράξεις που προκάλεσε η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Σήμερα στις 11.00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό με πλούσια ατζέντα και με μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να τίθενται επί τάπητος. Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024, τον οποίο θα παρουσιάσουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς.

Επιπλέον ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσει στη συνεδρίαση το νομοσχέδιο για το εθνικό σύστημα τραύματος.

Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα παρουσιάσουν ερανιστικά ν/σ των υπουργείων τους.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής:

  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου,
  • Εισήγηση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου για τη συγκρότηση και λειτουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Σημειώνεται ότι στις 16:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση με τον Yossi Matias, αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr