Skip to main content

Μ. Χουρδάκης: Θα παραμείνω ανεξάρτητος βουλευτής

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

«Έχουμε σημαντικές διαφορές» με τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής

Φρένο στα σενάρια περί ένταξής του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που είναι υπό διαμόρφωση μετά το νέο κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να βάλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μ. Χουρδάκης, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Πλεύση Ελευθερίας τον Οκτώβριο.

«Φυσικά θα παραμείνω ανεξάρτητος (βουλευτής). Να θυμίσω ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκα, διαγράφηκα και παρέμεινα ανεξάρτητος. Δεν ήταν δική μου η πρωτοβουλία» δήλωσε στην ΕΡΤ, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσω ως ανεξάρτητος το κοινοβουλευτικό μου έργο».

Ερωτηθείς αν θα το σκεφτεί εφόσον του γίνει πρόταση από την ομάδα Αχτσιόγλου ή από τον κ. Τσακαλώτο ο κ. Χουρδάκης απάντησε: «Για να σας πω την αλήθεια σήμερα που μιλάμε δεν θα το σκεφτώ. Νομίζω ότι έχουμε σημαντικές διαφορές. Ένα χαρακτηριστικό που με προβλημάτισε στο κείμενο όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι αναφερόταν στην περηφάνεια που νιώθει για το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Εγώ δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτή την περηφάνεια. Εκεί υπάρχει ένα χάος» είπε.

Σε ερώτηση για το ποιος χώρος θα μπορούσε να τον εκφράσει σημείωσε πως «υπάρχει μία ξεκάθαρη ανακατάταξη στον προοδευτικό χώρο». «Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό τους επομένους μήνες. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξει φθορά και για την κυβέρνηση στη δεύτερη τετραετία. Το ζητούμενο να φανεί με ποιο τρόπο ή ποιος συνδυασμός προοδευτικών δυνάμεων θα αναδείξει μια ηγετική μορφή που θα μπορέσει να δείξει αυτή την κυβερνησιμότητα που χρειάζεται, που μπορεί να συσπειρώσει γύρω της τον αντίπαλο πόλο απέναντι στην παντοκρατορία της Ν.Δ.».

Για τις σχέσεις του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως «δεν έχω κάποια σχέση αυτή τη στιγμή με την κ. Κωσνταντοπούλου». «Είχα προσπαθήσει μια δυο φορές να τη βρω στο τηλέφωνο μετά τη διαγραφή μου, αλλά δεν απάντησε» δήλωσε.