Skip to main content

«Πόλεμος» δηλώσεων Στ. Κασσελάκη – Π. Μαρινάκη, με τον Κ. Σημίτη στο κάδρο

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στ. Κασσελάκης: Τιμή να μου επιτίθεται η χρεοκοπία της χώρας - Π. Μαρινάκης: Τα πάνω από 100 δισ. που φόρτωσαν στη χώρα φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του

Μαίνεται ο πολιτικός καβγάς που έχει ξεσπάσει με αιχμή τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, στον απόηχο της εκδήλωσης για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Οι χθεσινές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος ερωτηθεις για τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στην εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού απάντησε πως δεν έχει καμία δουλειά «με όσους σπατάλησαν τόσα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού» προκάλεσαν αντιδράσεις από την κυβέρνηση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε σήμερα με νέες βολές ιδίως κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απαντώντας στα πυρά του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος τον είχε καλέσει «να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία» και να αναλογιστεί ποιος φόρτωσε τον ελληνικό λαό με «το τρίτο και πιο αχρείαστο μνημόνιο» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε σε ανάρτησή του: «Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε» και «αυξήθηκε κατά 200 δισ.» παραθέτοντας πίνακα με σχετικά στοιχεία.

«Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Π. Μαρινάκης: «Τα πάνω από 100 δισ. που φόρτωσαν στη χώρα φέρουν τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ανταπάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος».

Ανέφερε ακόμη πως «όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του». «Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δυναμιτίζονται οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκάλεσαν και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, δυναμιτίζοντας το κλίμα μετά τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θ. Γλαβίνας τόνισε πως «η προσφορά του Κώστα Σημίτη αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους» και πρόσθεσε πως με το να επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

Άννα Διαμαντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Προσεχώς τίτλοι τέλους

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε χθες και η Άννα Διαμαντοπούλου με ανάρτησή της, σημειώνοντας πως η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «δημιουργεί αποστροφή στον κοσμο του κέντρου».

«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Στ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κοσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: Τίτλοι τέλος» έγραψε στο Facebook η πρώην υπουργός.

Παύλος Πολάκης: «Μπράβο Στεφανε»

Τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη επικρότησε ο Παύλος Πολάκης. «Μπράβο Στεφανε!» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media, προσθέτοντας πως «όταν καποιοι από εμάς έβαζαν τον Σημίτη στη θέση του. τους έπιανε τεταρταίος πυρετός…».

naftemporiki.gr