Skip to main content

Διαξιφισμοί στον απόηχο της εκδήλωσης για τον Κ. Σημίτη: Οι δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη και το σχόλιο του Π. Μαρινάκη

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στ. Κασσελάκης: Τι δουλειά έχω με όσους σπατάλησαν τόσα δισ. του ελληνικού λαού; - Π. Μαρινάκης: Καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία

Βέλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξαπέλυσε η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τους λόγους που δεν παρέστη στη χθεσινή εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αν και προσκλήθηκε.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσαν για τον Κώστα Σημίτη το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση, το ίδρυμα Ντελόρ και η ιστοσελίδα Μεταρρύθμιση παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Κώστας Λαλιώτης.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στέφανος Κασσελάκης: Τι δουλειά έχω με όσους σπατάλησαν τόσα δισ. του ελληνικού λαού;

«Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν» ανέφερε συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς σχετικά με την απουσία του. «Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Π. Μαρινάκης: Καλό είναι ο κ. Κασσελάκης να διαβάσει την πολύ πρόσφατη ιστορία

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία» και να αναλογιστεί ποιος φόρτωσε τον ελληνικό λαό με «το τρίτο και πιο αχρείαστο μνημόνιο».

«Επειδή ίσως για κάποια πράγματα πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα ας διαβάσει την ιστορία, τι συνέβη το 2015. Ας δει πόσα χρήματα φόρτωσε τη χώρα μας το τρίτο και πιο αχρείαστο μνημόνιο, πόσα χρόνια υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία, τι είχε λεχθεί προεκλογικά και τι συνέβη μετεκλογικά» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ακόμη πως «ο κ. Κασσελάκης δεν ίδρυσε έναν νέο πολιτικό φορέα» αλλά «το κόμμα του προϋπήρχε και τα έργα και οι ημέρες του είναι δυστυχώς ακόμη νωπά στη μνήμη μας».

«Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη και όσα υπέστησαν οι Έλληνες καλό είναι να διαβάσει την πολύ πρόσφατη ιστορία πριν κάνει την οποιαδήποτε ανάλυση για αυτή» πρόσθεσε.

Δ. Αυγέρης: Ο κ. Μαρινάκης να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία αντέτεινε πως «μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Η κ. Αυγέρη παρατήρησε συγκεκριμένα πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «προσπάθησε μάταια να διασκεδάσει την εικόνα μιας απόλυτα διχασμένης Ν.Δ., μετά την χθεσινή αντιφατική παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, αφού προηγουμένως είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή».

«Μάλιστα, όταν ερωτάται για την κριτική που ασκούσε η Ν.Δ. στον Κώστα Σημίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προτρέπει να κοιτάμε στο μέλλον. Την ίδια στιγμή που συστήνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαβάσει ιστορία για το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα. Μάλλον ο κ. Μαρινάκης χρειάζεται να διαβάσει την ιστορία των χρεών των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τόσα δεινά στο λαό» σχολίασε.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και για τις υποκλοπές σημειώνοντας πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε για ακόμα μια φορά να υπερθεματίσει, υποστηρίζοντας την κυβερνητική επιλογή για στοχοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών που διερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών, υπερασπιζόμενος τη δήλωση του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής, ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ θέτει ‘τη δική του ατζέντα’».

«Σε όσες εκδηλώσεις για τον ‘εκσυγχρονισμό’ της χώρας και αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου. Άλλωστε όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη, ‘τα παρακολουθούμε όλα’. Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη…» κατέληξε η κ. Αυγέρη.

naftemporiki.gr