Skip to main content

ΠτΔ: Συνάντηση με συγγενείς των ομήρων της Χαμάς- «Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρήσκευμα»

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με μέλη οικογενειών ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ζήτησε να αυξηθεί η διεθνής πίεση στη Χαμάς

Μέλη οικογενειών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συμμετείχαν οικογένειες δύο νεαρών που βρίσκονταν στο μουσικό φεστιβάλ Supernova που πνίγηκε στο αίμα στις 7 Οκτωβρίου από την επίθεση ενόπλων της Χαμάς.

Στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσαν, είναι να ακουστεί δυνατή η φωνή τους για απελευθέρωση των ομήρων.

Αναφερόμενη στην ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων, η κ. Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για τραύμα στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας και για ένα από τα πιο σοβαρά εγκλήματα πολέμου, σημειώνοντας ότι οι δράστες πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Η Πρόδρος της Δημοκρατίας μίλησε γενικότερα για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, κάνοντας αναφορά στις ανθρώπινες απώλειες. Όπως υπογράμμισε, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρήσκευμα.

«Θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στη Χαμάς ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των απαχθέντων και φυσικά την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους», δήλωσε, τονίζοντας πως η Ελλάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα κάθε διπλωματική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείνοντας, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες ευχόμενη επιστροφή των ομήρων το ταχύτερο δυνατόν και να επικρατήσει η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: