Skip to main content

Δήμος Αθηναίων: Νίκη του Χ. Δούκα έναντι του Κ. Μπακογιάννη – Τα αποτελέσματα στον β’ γύρο εκλογών

Ο Χάρης Δούκας στο εκλογικό του κέντρο. Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ανατροπή στον δήμο Αθηναίων, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του α' γύρου - Τι ανέφεραν στις δηλώσεις τους Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης

Ο Χάρης Δούκας εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων, επικρατώντας του Κώστα Μπακογιάννη στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με την ενσωμάτωση πάνω από το 99%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 56%, με τον Κώστα Μπακογιάννη να λαμβάνει το 44% των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο των εκλογών, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε συγκεντρώσει 41,35% και ο Χάρης Δούκας 14,19%.

Χ. Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε – Η πόλη αλλάζει σελίδα

«Η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα» ανέφερε ο Χάρης Δούκας στην πρώτη του δήλωση στο εκλογικό του κέντρο, όπου επικρατεί πανηγυρικό κλίμα. Ο κ. Δούκας, ευχαρίστησε τους Αθηναίους για «την τεράστια τιμή που του έκαναν» και δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά την ευθύνη που αναλαμβάνει.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους, τους συνεργάτες και τους πολίτες που κατάφεραν το ακατόρθωτο. Πίστεψαν σε μία Αθήνα πράσινη, καθαρή και δημιουργική, στο όραμά μας να αλλάξουμε την Αθήνα και να την κάνουμε όπως την ονειρευόμαστε. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και θα είμαι δίπλα σε κάθε Αθηναίο και σε κάθε Αθηναία για να κάνουμε την Αθήνα όπως της αξίζει. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Μαζί θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

https://www.naftemporiki.gr/politics/1525422/charis-doykas-poios-einai-o-neos-dimarchos-athinainon-to-viografiko-toy/

Κ. Μπακογιάννης: Συγχαρητήρια στον Χ. Δούκα

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη τον Χάρη Δούκα, ενώ σημείωσε ότι επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά.

Τον ευχαρίστησε, δε, για τον ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα. «Είμαστε στη διάθεσή του για μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση» είπε επίσης.

Ευχαρίστησε, δε, όλη του την ομάδα, σημειώνοντας ότι η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει τον ίδιο. «Ευχαριστώ τους Αθηναίους, φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.