Skip to main content

Ελληνικές φρεγάτες στον πόλεμο του Ισραήλ; Τι ισχύει με την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Μία ελληνική φρεγάτα συμμετέχει επιβεβαιωμένα σε άσκηση του ΝΑΤΟ - Στην περιοχή πιθανότατα ακόμη μία

Η είδηση που κυριαρχεί από το πρωί είναι η πληροφορία του BBC ότι η Ελλάδα έχει στείλει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο και πρόκειται μάλιστα να σταθμεύσει ανοιχτά των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής ισχύει η είδηση που μεταδίδει το BBC, ωστόσο δεν πρόκειται για την φρεγάτα Ψαρά, η οποία συμμετέχει παρόλα αυτά σε άλλη αποστολή, στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, «από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, εντάχθηκε στην Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό». Η SNMG-2 έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου.

Π. Μαρινάκης: Δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η παρουσία της φρεγάτας

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή έχει φτάσει και το αμερικανικό USS GERALD R. FORD, αλλά σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει αίτημα για συνοδεία του από ελληνική φρεγάτα.

Η είδηση είχε προκαλέσει και την αντίδραση του ΚΚΕ. «Η αποστολή της ελληνικής φρεγάτας “Ψαρά” – με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας συνολικά πάνω από 200 άτομα – στη Ν/Α Μεσόγειο για να ενταχθεί σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, την ώρα που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και μια γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή» ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr