Skip to main content

BBC: Η Ελλάδα στέλνει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά των συνόρων Ισραήλ – Λιβάνου

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας ενημέρωσε για τις εξελίξεις τους ομολόγους του, του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες

Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπως μεταδίδει το BBC. Υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για την ελληνική φρεγάτα Ψαρά, αλλά δεν επιβεβαιώνονται. Και η φρεγάτα Σαλαμίς συμμετέχει σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

H είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Yoav Gallant, τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, για την εξέλιξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές ενέργειες» της Χαμάς – αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτένεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου».

Η Γερμανία, εν τω μεταξύ, είπε ότι δύο από τα οπλισμένα μαχητικά drones Heron χρησιμοποιήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Κυρίως, αυτό που αναζητά το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη για την επιχείρηση που διεξάγει στη Γάζα. Και αυτό το πήρε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το Naftemporiki.gr