Skip to main content

Δήμος Αθηναίων: Σήμερα το debate Μπακογιάννη και Δούκα – Οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι όροι και οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα δισταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο μονομάχοι

Για την σημερινή τηλεμαχία τους στην ΕΡΤ ετοιμάζονται οι δύο διεκδικητές του Δήμου Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας, λίγα 24ωρα πριν από την τελική αναμέτρησή τους στην κάλπη της Κυριακής.

Οι δύο «μονομάχοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο debate που θα ξεκινήσει στις 21:15, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. Ρόλο συντονιστή θα έχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, ενώ ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα θέσουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα κληθούν να απαντήσουν σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Ειδικότερα, οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:

  • Λειτουργία της πόλης
  • Ασφάλεια
  • Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  • Υποδομές/Ανάπτυξη
  • Κοινωνική πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Ελεύθερη ενότητα

Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30’’ η καθεμιά. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά, ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης.

Δήμος Αθηναίων: Επισημοποιήθηκε η στήριξη Κ. Ζαχαριάδη στον Χ. Δούκα – Κ. Μπακογιάννης: Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα

Η «καινοτομία» έγκειται στο ότι ερωτήσεις (έως τρεις) θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, διάρκειας 1,5 λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.

Σύμφωνα με τους όρους που συμφωνήθηκαν, στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.