Skip to main content

Δήμος Αθηναίων: To ραντεβού Δούκα – Ζαχαριάδη, οι διαξιφισμοί των «μονομάχων» και το debate

Επισφραγίζεται το κοινό μέτωπο εν όψει της τελικής αναμέτρησης με τον Κώστα Μπακογιάννη

Με τον Κώστα Ζαχαριάδη συναντάται σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σε μία προσπάθεια να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο εν όψει της τελικής αναμέτρησης με τον Κώστα Μπακογιάννη για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Ζαχαριάδης, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε δηλώσεις τους μετά τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είχαν ταχθεί υπέρ της συμμαχίας με τον Χάρη Δούκα απέναντι στην νυν δημοτική αρχή.

«Δεν θα μείνω απαθής, θα πάρω θέση και καλώ το ίδιο να κάνουν και ο κ. Σοφιανός και ο κ. Παπαδάκης, γιατί είναι πολύ σημαντικό να ηττηθεί η συντηρητική διοίκηση στην Αθήνα» είχε δηλώσει την Κυριακή ο κ. Ζαχαριάδης. Κάλεσε μάλιστα τις «δεκάδες χιλιάδες δημότες Αθηναίων, που απείχαν» να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο «και να βάλουν στο περιθώριο τη σημερινή διοίκηση».

Κ. Μπακογιάννης: Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα για να τους κατευθύνουμε

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο σύμπραξης των δυνάμεων των υποψηφίων που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο, ο Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 παρατήρησε ότι «οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα για να τους κατευθύνουμε όπου θέλουμε».

Ερωτηθείς για το αν εξεπλάγη από το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας, βρέθηκε στη δεύτερη θέση πάνω από τον Κώστα Ζαχαριάδη, απάντησε ότι «παρακολουθώντας τα εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ένιωσα ιδιαίτερη έκπληξη από το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με την αυριανή τηλεμαχία που θα έχει με τον Χάρη Δούκα, είπε ότι θεωρεί πως η διεξαγωγή του δείχνει το σεβασμό προς τον Αθηναίο πολίτη και παρατήρησε πως και στον πρώτο γύρο υπήρχε συμφωνία όλων των βασικών υποψηφίων για τη διεξαγωγή debate, αλλά αυτό δεν τελικά γιατί δεν τα κατάφερε η ΕΡΤ.

Χ. Δούκας: Οι πολίτες και οι νέοι να κάνουν την ολική ανατροπή

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε πως τιμάει τον κ. Ζαχαριάδη η στάση του. «Εμείς κάναμε κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που κατέβηκαν στον δήμο της Αθήνας. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να πάνε στις κάλπες» σημείωσε.

Όπως είπε, «αν αυξήσουμε κατά 10% τα ποσοστά της συμμετοχής του κόσμου και πλησιάσουμε τον εθνικό μέσο όρο, τότε έχουμε μια μεγάλη δυνατότητα, γίνεται ντέρμπι και νομίζω μπορούμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και κυρίως τους νέους ανθρώπους που τους αρέσουν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις, και είμαστε μια τέτοια έκπληξη, να κάνουν την ολική ανατροπή».

Τα ποσοστά του πρώτου γύρου

Σημειώνεται ότι στον α’ γύρο των εκλογών ο Κώστας Μπακογιάννης έκοψε πρώτος το νήμα και με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,35%. Ο κ. Δούκας συγκέντρωσε 14,19% και ο κ. Ζαχαριάδης 13,36%.

ΥΠΕΣ

Αύριο το debate Μπακογιάννη και Δούκα – Διαξιφισμοί για το ποιος το πρότεινε

Την ίδια ώρα τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» ετοιμάζονται και για το debate που θα διεξαχθεί αύριο στις 21:15 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, οι οποίοι διεκδικούν τη δημαρχία στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου συμφώνησαν στην τηλεμαχία και η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της, την οριστικοποίησε.

Οι όροι θα συμφωνηθούν σήμερα, σε συνάντηση της διεύθυνσης της δημόσιας τηλεόρασης με τους εκπροσώπους των δύο υποψηφίων και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Το θέμα του debate συνοδεύτηκε πάντως και από αψιμαχίες μεταξύ των δύο πλευρών, σχετικά με το ποιος ζήτησε πρώτος τη διεξαγωγή του.

naftemporiki.gr