Skip to main content

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι Περιφερειάρχες που «σάρωσαν»

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι πέτυχαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις χθεσινές εκλογές

«Περίπατος» αποδείχθηκε η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση για κάποιους από τους νυν Περιφερειάρχες, που κατάφεραν να επανεκλεγούν με άνεση από τον πρώτο γύρο, πετυχαίνοντας μάλιστα σαρωτικά ποσοστά.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές απέσπασε ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 78,25% (με την ενσωμάτωση στο 99,35%) και εξασφάλισε τέταρτη θητεία.

Πολύ μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσε και ο νυν Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος ο οποίος επικράτησε με 66,26% (ποσοστό ενσωμάτωσης 99,04%).

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανεξελέγη επίσης από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 60,28% (ενσωμάτωση στο 99,56%).

Ο εκλογικός «χάρτης» στις Περιφέρειες – Ποιοι «καθάρισαν» από τον α’ γύρο

Πολύ υψηλά ποσοστά και επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή εξασφάλισαν και ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα (59,00%) και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο με 54,73%.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς ψήφισαν στην πληγείσα Θεσσαλία – Ποιοι επανεκλέγονται

Υπενθυμίζεται ότι από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εκλέγονται περιφερειάρχες στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Στις έξι από αυτές, οι νικητές της κάλπης υποστηρίζονταν από τη Νέα Δημοκρατία ενώ στην Κρήτη ο κ. Αρναουτάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατήλθε με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος ωστόσο υποστηρίχθηκε τόσο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας ανανεώνουν τη θητεία τους οι ήδη εκλεγμένοι περιφερειάρχες για την προηγούμενη τετραετία.

naftemporiki.gr