Skip to main content

Περιφέρειες: Ποιοι οδηγούν την «κούρσα» – Ποιοι οδεύουν σε νίκη από τον α’ γύρο

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ / INTIME NEWS

Σε ποιες Περιφέρειες η μάχη θα κριθεί σε δεύτερο γύρο

Καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών φαίνεται να πετυχαίνουν ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γεώργιος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Δυτική Ελλάδα και ο Φάνης Σπανός στην Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση στο 32,58% στην Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς επικρατεί με 46,15%.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 16,58% ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., συγκεντρώνει σωρωτικό ποσοστό 78,21%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,34%.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,76%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,57%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,45%.

Στην πληγείσα Θεσσαλία, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 15,99%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 33,86%.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη Ν.Δ., με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 28,98% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 17,45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,39%.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη Ν.Δ., συγκεντρώνει ήδη το 66,39% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,66%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ίσως δεν χρειαστεί β’ γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόςρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,60%.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 43,26% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,73%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 31,38% και περνάει στον β’ γύρο την επόμενη Κυριακή.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 18,47% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α’ γύρο με ποσοστό 48,21%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,87%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η εικόνα στο 26,51% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 35,94% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,87%.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Χρήστος Μέτιος συγκεντρώνει 41,61% και ο
Χριστόδουλος Τοψίδης έρχεται δεύτερος με 35,15%.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ενσωμάτωση στο 36,32% από τον πρώτο γύρο φαίνεται να «ξεμπερδεύει» ο Νεκτάριος Φαρμάκης με ποσοστό 59,70% και δεύτερος έρχεται ο  Σπυρίδων Σκιαδαρέσης με 12,76%.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου με την ενσωμάτωση στο 35,99% ο Αλέξανδρος Καχριμάνης πετυχαίνει νίκη με 55,25% και έπεται ο Ιωάννης Στέφος με 12,28%.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Στεφανής Αλκιβιάδης οδηγεί την κούρσα με 40,52% και έπεται ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης με 33,55%.