Skip to main content

Καρδίτσα: Αυτοψία του Επιτρόπου Γεωργίας σε πλημμυρισμένες καλλιέργειες

Παλαμάς Καρδίτσας, Φωτ: Nick Paleologos / SOOC

Ο κ. Βοϊτσεχόφσκι έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες και να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής

Πλημμυρισμένες καλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, επισκέπτεται σήμερα, ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι. Τον Ευρωπαίο Επίτροπο συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Βοϊτσεχόφσκι έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias» και να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής, που οδήγησε σε χιλιάδες πληγέντες παραγωγούς σε απόγνωση.

«Η καταστροφή στην Ελλάδα μάς υπενθυμίζει ότι οι αγροτικές κοινότητες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Επίτροπος Γεωργίας και προσθέτει: «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις – Ε.Ε., εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές – και να υποστηρίξουμε αυτές τις κοινότητες για να ξεπεράσουν τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».