Skip to main content

Κασσελάκης στην Κύπρο: Συγγνώμη για το «κρατίδιο»

«Όχι» σε μονομερείς τουρκικές ενέργειες, «ναι» σε απεσταλμένο του ΟΗΕ και εμπλοκή ΕΕ.

Μήνυμα προς την Τουρκία πως οι μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια και την Πύλα αλλά και οι προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους θα έχουν εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τον ελληνοτουρκικό διάλογο έστειλε από την Κύπρο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Κασσελάκης έδωσε ένα πρώτο στίγμα της προσέγγισης του για το Κυπριακό αλλά και για τα ελληνοτουρκικά.

Για το Κυπριακό τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά ενώ τόνισε την στήριξη του κόμματος του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για διορισμό απεσταλμένου του ΟΗΕ καθώς και για εμπλοκή της ΕΕ στην διαδικασία του Κυπριακού. Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο ο κ. Κασσελάκης είπε ότι είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι όχι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επαφές με τα κόμματα και συγνώμη για το «κρατίδιο»

Στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο, η οποία είναι η πρώτη επίσκεψη εκτός Ελλάδος από όταν ανέλαβε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία ολοκληρώνεται αύριο, ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφτεί την Βουλή όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του σώματος και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου ενώ ακολούθως θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου με τον οποίο είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία. Αύριο ο κ. Κασσελάκης θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς και άλλων πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι ενόψει της επίσκεψης του στην Κύπρο ο κ. Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επίμαχη αναφορά του στο ψευδοκράτος με τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο». Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «ανασκεύασε αμέσως και ζήτησε συγγνώμη».  «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους και τις πράξεις τους» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΣ.

Πηγή: Deutsche Welle