Skip to main content

Π. Μαρινάκης: Διπλά «πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ για ΟΑΚΑ και Αχιλλέα Μπέο

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον δρόμο του διχαστικό λόγου και των ψεμάτων»

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει πυροδοτήσει το πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, αλλά και η υποψηφιότητα του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο, να ελέγξει τη στατικότητα του στεγάστρου του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και όλων κτιρίων και εγκαλείται γι’ αυτό, την ώρα που η αντιπολίτευση δεν απαντά προφανώς τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια από την ίδια. Δεν καταλαβαίνω πού κατατείνει η κριτική της» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν εκείνη «που θέσπισε τους ελέγχους στατικότητας και πυρασφάλειας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι αθλητικές και μη υποδομές, ενώ είναι η ίδια κυβέρνηση, που καθιερώνει μέσω πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης προληπτικούς ελέγχους για τη στατικότητα όλων των σχολείων και των γεφυρών».

«Είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στο κράτος και πρέπει να κινηθούμε προληπτικά. … Ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και των φιλάθλων έχει ήδη παραγγελθεί δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ, ενώ το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον δρόμο του διχαστικό λόγου και των ψεμάτων»

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τα περί στήριξης του Δημάρχου Βόλου, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν έχει δώσει καμία στήριξη στον κ. Μπέο κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται επανειλημμένως. «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας από όποιον και αν προέρχεται. Η καταδίκη αυτή έγινε με την ανακοίνωση που εκδώσαμε. Έχουμε το εξής παράδοξο από τον κ. Κασσελάκη. Λέει κάτι ψευδές και καλεί τον πρωθυπουργό να άρει την στήριξη από έναν δήμαρχο στον οποίο δεν έχει δώσει στήριξη ποτέ… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται τρεις φορές για το ίδιο θέμα» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Είναι εντυπωσιακό να είσαι πρόεδρος ενός κόμματος και να ζητάς από τον πρωθυπουργό να άρει την στήριξη σε ένα υποψήφιο που δεν την έχει δώσει, τη στιγμή που πριν από λίγες εβδομάδες είχες πει ότι σου αρέσει να ξεδοντιάζεις δικαστικούς και δημοσιογράφους. Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα. Δεν μπορεί να είσαι ένα με αυτούς που έχουν εκφράσει τον πιο ακραίο λόγο και από την άλλη να ζητάς κάτι που ουδέποτε έχει γίνει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στον δρόμο του διχαστικό λόγου και των ψεμάτων».