Skip to main content

Σκληρό ροκ στην πολιτική σκηνή για στέγαστρο Καλατράβα και Αχ. Μπέο

Σε πρώτο κυβερνητικό πλάνο οικονομία και καθημερινότητα - Κόντρες για ΟΑΚΑ και δήμαρχο Βόλου

Στην οικονομία -καθώς σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού– και σε θέματα καθημερινότητας εστιάζει η κυβέρνηση.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (ο δεύτερος γύρος όπου χρειαστεί θα γίνει στις 15 του μήνα), καθώς τα αποτελέσματα σε επίπεδο Περιφερειών προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα. Οι τόνοι πάντως ανεβαίνουν σταδιακά, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για θέματα της επικαιρότητας.

Στην είδηση πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας σε ανάρτησή του: «Γιατί έγινε αυτό ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004».

Όπως επεσήμανε είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. «Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το θέμα έχει πυροδοτήσει και πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε σε μήνυμά του ότι το στέγαστρο Καλατράβα το 2004 ήταν σύμβολο χώρας που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως το 2023 είναι σύμβολο χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. «Ενός κράτους που αφήνει όλα και όλους στη μοίρα τους» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η παρακμή τελειώνει. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια σύγχρονη Ελλάδα».

«Παρακμή είναι να κάνεις φτηνή αντιπολίτευση ακόμη και όταν η κυβέρνηση επενδύει, όπως οφείλει δηλαδή να κάνει κάθε υπεύθυνο κράτος, στην πρόληψη και την ασφάλεια των πολιτών» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, λέγοντας πως «μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη καταπίνει και αφομοιώνει τον κ. Κασσελάκη οδηγώντας τον σε αδικαιολόγητα λάθη».

Την ίδια στιγμή, κριτική ασκούν στην κυβέρνηση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους κάνουν λόγο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι Αν. Νικολαΐδης (βουλευτής και υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού) και Θ. Ζαννιάς (γραμματέας τομέα Αθλητισμού), που επισημαίνουν πως «το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων ολυμπιακών ακινήτων».

«Όλοι εναντίον όλων» για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

Επαφές εν όψει εκλογών

Αυτή την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε διάφορες περιοχές και θα συναντηθεί με υποψήφιους περιφερειάρχες που έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Από το γαλάζιο στρατόπεδο αυτό που επισημαίνεται είναι πως είναι κομβικής σημασίας να είναι η περιφερειακή πολιτική συντονισμένη με την κεντρική πολιτική, προκειμένου να προχωρήσει το αναπτυξιακό έργο.

Στο μεταξύ, πολιτικές κόντρες προκαλούνται και για ένα ακόμα θέμα, που αφορά τον δήμαρχο του Βόλου Αχ. Μπέο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου». Με την Πειραιώς να απαντά πως «ζητάει ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία». Για να ακολουθήσουν και νέες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ υπήρξε αναφορά και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κινητικότητα για τις ζημιές σε Θεσσαλία και Στερεά

Το Σάββατο, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου
με αντικείμενο την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όπως ανάφερε σε ανάρτησή του χθες ο πρωθυπουργός, έχουν γίνει πάνω από 18.000 αυτοψίες και έλεγχοι κτιρίων σε 225 κοινότητες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος και έχει ελεγχθεί ένα μήκος οδικού δικτύου 981 χλμ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Τέλος, να σημειωθεί πως χθες συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία του Παλαμά Καρδίτσας κάτοικοι, εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων και συλλόγων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και ολόκληρη τη Θεσσαλία.