Skip to main content

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο στον Παλαμά – Τι ζητούν οι πληγέντες των πλημμυρών

Παλαμάς Καρδίτσας, Φωτ: Nick Paleologos / SOOC

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι «ζητάμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας»

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή, στην κεντρική πλατεία του Παλαμά Καρδίτσας κάτοικοι, εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων και συλλόγων, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή και ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στο ύψος των αναγκών, αποζημίωση όλων των ζημιών στο 100% και την πραγματοποίηση άμεσα όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι «ζητάμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας», μίλησαν για ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα που λιμνάζουν τρία χρόνια μετά τον Ιανό, ενώ στάθηκαν στην ανάγκη γρήγορης αποκατάσταση των ζημιών και λήψης μέτρων για την προστασία της υγείας.

Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταστροφών σε οικίες, υποδομές, καταστήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, κλπ και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια.

Στα αιτήματα ήταν μεταξύ άλλων άμεσα συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα, καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση.

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μαζευτούν τα νεκρά ζώα, να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά, να μεριμνήσει ο δήμος για τη διαμονή όλων των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι και να μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι της κατεστραμμένης οικοσκευής που βρίσκονται σε όλα τα χωριά.

Κακοκαιρία Elias: Στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών Βόλος, Καρδίτσα και βόρεια Εύβοια

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ μίλησε για τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκπρόσωποι του Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ