Skip to main content

Κασσελάκης ή Αχτσιόγλου: Νέο πρόσωπο στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 15 χρόνια

INTIME NEWS

«Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική» το μήνυμα της κ. Αχτσιόγλου. «Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά την πολιτική μετά» εκείνο του κ. Κασσελάκη.

Η ώρα της αλήθειας για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σήμερα με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να αναμετρώνται στις κάλπες του β’ γύρου μετά από μια εβδομάδα σκληρών αντιπαραθέσεων που δοκιμάζουν την ενότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα 538 εκλογικά τμήματα της κρίσιμης επαναληπτικής αναμέτρησης ανοίγουν σήμερα σε όλη τη χώρα στις 8:00 το πρωί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στον α’ γύρο (17 Σεπτεμβρίου) καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν αλλά είναι καταχωρημένα στο μητρώο και επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους μέχρι την περασμένη Τετάρτη.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δεξαμενή περίπου 155.000 ψηφοφόρων στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εκλογείς του εξωτερικού που συμμετέχουν ηλεκτρονικά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι απόψε στις 20:00.

Κασσελάκης: Όχι για την μεταπολιτική αλλά για την πολιτική μετά

Ο 35χρονος επιχειρηματίας Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται το φαβορί της σημερινής αναμέτρησης καθώς συγκέντρωσε το 44,1% στον α’ γύρο (66.156 ψήφοι) ενώ έχει και τη στήριξη του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος είχε λάβει ποσοστό 8,7%.

Κασσελάκης: Από το «με λένε Στέφανο» στην «παρακαταθήκη Παπανδρέου και Τσίπρα»

Χθες το επιτελείο του κ. Κασσελάκη έδωσε στη δημοσιότητα νέα λίστα νυν και πρώην βουλευτών καθώς και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν και στους οποίους περιλαμβάνονται: ο Λευτέρης Αβραμάκης, η Ελένη Αυλωνίτου, η Άννα Βαγενά, ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Δημήτρης Βέττας, η Σουλτάνα Ελευθεριάδου, ο Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Πέτρος Κωνσταντινέας, η Χαρά Καφαντάρη, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Χρήστος Μπγιάλας, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Γιώργος Ντζιμάνης, ο Θανάσης Οικονόμου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Σιμορέλης,  η Μπέττυ Σκούφα, ο Γρηγόρης Στογιαννίδης, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Τάκης Χαρίτου, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Στο μήνυμά του προς τους ψηφοφόρους λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κ. Κασσελάκης απέπνευσε αισιοδοξία τόσο για την υποψηφιότητά του όσο και για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές ενώ παράλληλα απάντησε σε όσους του καταλογίζουν ότι αποτελεί έκφανση της «μεταπολιτικής». «Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Αχτσιόγλου: Δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική

Η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου χαρακτηρίζεται αουτσάιντερ καθώς είχε συγκεντρώσει στον α’ γύρο 36,2% ((53.292 ψήφοι) δηλαδή εννέα μονάδες λιγότερες από τον κ. Κασσελάκη.

Έφη Αχτσιόγλου: Από τη μάχη με την τρόικα στην υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και στο «ως εδώ»

Έχει πάντως τη στήριξη της πλευράς του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος ήρθε τρίτος στον α’ γύρο με 8,9%. Ελπίζει, μάλιστα, ότι μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά και να κόψει πρώτη το νήμα χάρη στην έντονη προεκλογική εκστρατεία της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και κάποιες άστοχες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη με πιο χαρακτηριστική την αναφορά του σε «κρατίδιο» στα Κατεχόμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο στο χθεσινό μήνυμά της η κυρία Αχτσιόγλου επιχείρησε να αναδείξει τη διαφορά της από τον κ. Κασσελάκη.

«Δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική» είπε αιχμηρά και τόνισε ότι την εκλογική απόφαση την καθορίζει πάνω από όλα «το περιεχόμενο της πολιτικής με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους».

«Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ» δήλωσε.