Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αναταράξεις με φόντο τη Μακρόνησο – Διχάζει το βίντεο Κασσελάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Το βίντεο και η επιλογή της Μακρονήσου για το γύρισμά του έχει διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, με άλλα στελέχη του κόμματος να το επιδοκιμάζουν και άλλα να διατυπώνουν επικριτικά σχόλια

Νέο γύρο εσωκομματικής αντιπαράθεσης έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, την ώρα που ο ανταγωνισμός των υποψηφίων εντείνεται στην τελική στροφή για τις κάλπες της Κυριακής.

Με φόντο τον τόπο εξορίας και βασανισμού, στο νησί που γράφτηκε μία από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα. Επειδή στα σχολικά βιβλία η ελληνική Ιστορία τελειώνει το 1940. Εδώ λοιπόν, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο» ακούγεται να λέει στο σποτ ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε. Σ’ αυτή την άνυδρη γη μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί. Για να ‘διορθωθούν’ με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους».

Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ακόμη πως «οι εκλογές είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία» και «αυτό μας κάνει πολλές φορές να ξεχνάμε ποιοι είμαστε». Για τον λόγο αυτό – όπως εμφανίζεται να λέει στο βίντεο πρέπει να υπάρχει ενότητα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ «να φτιάξει ένα κράτος αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες».

Το βίντεο και η επιλογή της Μακρονήσου για το γύρισμα έχει διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, με άλλα στελέχη του κόμματος να το επιδοκιμάζουν και άλλα να διατυπώνουν επικρίσεις.

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει και η εμφάνιση στο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Αποστολάκης ανέφερε πως η εμφάνιση του κ. Κασσελάκη «σε αυτό τον χώρο είναι ενωτική γιατί η Μακρόνησος είναι πλέον ένας ιστορικός χώρος στον οποίο υποτίθετια όλοι βλέπουμε την ιστορία, αναλογιζόμαστε τους αγώνες και τις αντιπαραθέσεις». Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι στηρίζει τον κ. Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως «κάθε υποψηφιότητα η οποία είναι φρέσκια, έχει νέες ιδέες και μπορεί να σηκώσει τους ανθρώπους από τον καναπέ για πάνε να ψηφίσουν, είναι ευπρόσδεκτη. Πιστεύω σε κάθετί καινούριο» είπε.

«Μπράβο Στέφανε. Απάντησες σε πολλούς και πολλά σήμερα» σχολίασε με τη σειρά του ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του.

Αντίθετα, δριμεία κριτική άσκησε στον κ. Κασσελάκη ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η επιλογή της Μακρονήσου για διαφημιστικό σποτ δείχνει αδυναμία κατανόησης της ιστορίας και έλλειψη συναισθητικής νοημοσύνης» είπε ο κ. Τσακαλώτος, εξαπολύοντας ευθέως τις βολές του. «Ήταν ένα μεγάλο λάθος» υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα δεν “κόπηκε στα δύο” στον “νέο Παρθενώνα”. Η Ελλάδα ειναι κομμενη στα δύο επειδή είναι πλυμμηρισμενη η εθνική οδός μια εβδομάδα μετά το φαινόμενο. Από εμένα είναι Όχι σχολίασε μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.

Σε αυτό το σκηνικό, η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη που παρατήρησε πως «δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα» ήρθε να ανάψει νέες φωτιές. «Ένα κόμμα κινείται στη βάση κοινών αποφάσεων, των πλειοψηφικών αποφάσεων. Αν κάποιος δεν αντέχει να κινηθεί μεσα σε αυτό το πλαίσιο να σας πω δεν είναι κακές οι διασπάσεις πάντα. Όπως και στη ζωή. Οι χωρισμοί στη ζωή δεν είναι πάντα κακό» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο Ioanninatv.

naftemporiki.gr