Skip to main content

Βολές Τσακαλώτου κατά Κασσελάκη για σποτ στη Μακρόνησο: Αδυναμία κατανόησης της ιστορίας, έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης

Δριμεία κριτική στον συνυποψήφιό του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις πυροδοτεί εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να γυρίσει σποτ προώθησης της εκστρατείας του στη Μακρόνησο – που στη διάρκεια του Eμφυλίου και μετεμφυλιακά χρησιμοποιήθηκε ως «στρατόπεδο εθνικής αναμόρφωσης» για χιλιάδες.

Δριμεία κριτική άσκησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Η επιλογή της Μακρονήσου για διαφημιστικό σποτ δείχνει αδυναμία κατανόησης της ιστορίας και έλλειψη συναισθητικής νοημοσύνης» είπε ο κ. Τσακαλώτος, εξαπολύοντας ευθέως τις βολές του. «Ήταν ένα μεγάλο λάθος» υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο κ. Τσακαλώτος είχε σημειώσει πως πρέπει στους κόλπους του κόμματος  να γίνει μία συζήτηση με πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά και πως η ανταλλαγή θέσεων, ιδεών, απόψεων μεταξύ των υποψηφίων πρέπει να γίνεται από κοντά, για να είναι σοβαρή, και όχι μέσω Facebook.

Το σποτ

Στο επίμαχο σποτ ο κ. Κασσελάκης από τη Μακρόνησο μιλάει για «αυτή την άνυδρη γη, οπου μεταφέρθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που επέμεναν να είναι Αριστεροί». «Για να «διορθωθούν» με ξύλο και βασανιστήρια. Για να γίνουν καλοί πολίτες για το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς. Όμως δεν πρόδωσαν τις ιδέες τους», τονίζει.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω στους ανθρώπους της γενιάς μου και τους νεότερους από μένα. Επειδή στα σχολικά βιβλία η ελληνική Ιστορία τελειώνει το 1940. Εδώ λοιπόν, στη Μακρόνησο, απέναντι από την Αττική, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας» λέει μεταξύ άλλων. Στο σποτ συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

naftemporiki.gr