Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Σε υψηλούς τόνους η δευτερολογία Μητσοτάκη – Αιχμές και βολές κατά της αντιπολίτευσης

Φωτ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Γ. /EUROKINISSI

Πολιτική σύγκρουση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές

Με σαφείς αιχμές για τις εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών ξεκίνησε την δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γνωρίζαμε πως στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό, σήμερα μάθαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως τα όσα είπε ο κ. Στίγκας για τους βουλευτές, που τέθηκαν εκτός κόμματος, δεν θα πρέπει να μείνουν ασχολίαστα.

Συνεχίζοντας στον πυρήνα της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν κάποιες χρονιές με πολλές καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεν γίνεται να πετάμε νούμερα δεξιά και αριστερά για να λέμε ότι είμαστε χειρότερα από τους άλλους» είπε, αναφερόμενος στο παράδειγμα χωρών όπως η Πορτογαλία, η οποία είχε 1 εκατομμύριο καμένα στρέμματα πέρυσι.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε πως στο Μάτι χάσαμε 104 ανθρώπους, κάτι που όπως είπε «δεν αποτυπώνεται σε καμία οριζόντια στατιστική».

Βολές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Δεν θα επανερχόμουν στο Μάτι, αν δεν είχα ακούσει την ομιλία της κ. Κωνσταντοπούλου» είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενη στην πρόεδρο του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, τόνισε: «Καλό είναι να είστε θυμάστε ότι υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας…Να είστε πιο προσεχτικοί όταν μιλάτε για αξιωματικούς της πυροσβεστικής, που σήμερα μπορεί να είναι στο μέτωπο της Δαδιάς».

«Είναι άδικο και ανέντιμο την ώρα που αυτοί παλεύουν στη φωτιά, να έρχεστε να δολοφονείτε χαρακτήρες» υπογράμμισε.

Για τη Δαδιά

«Όσοι κάηκαν στη Δαδιά δεν έπρεπε να βρίσκονται ποτέ εκεί, ενώ υπήρχαν μηνύματα 112 και ειδοποιήσεις για εκκένωση. Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν θα προσλάβουμε μόνο δασοφύλακες, θα προσλάβουμε και συνοριοφύλακες. Η φύλαξη των συνόρων μας είναι προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση».

Αντιπαράθεση και με Κυριάκο Βελόπουλο

«Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες»; είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον προέδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, που είχε μιλήσει για τις ρίψεις επιβραδυντικού. «Επιβραδυντικό δεν χρησιμοποιούν τα Canadair, αλλά μόνο τα Πετζετέλ και έχει μία ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς» τόνισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε προτάσεις που κατέθεσε η WWF με επιστολή της, σχολιάζοντας «μακάρι να ακούγαμε τέτοιες προτάσεις και εδώ από τους πολιτικούς αρχηγούς».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο και Evros Pass, ενώ γνωστοποίησε ότι έως το 2027 θα έρθουν και άλλα Canadair.

Σ. Φαμέλλος:  Δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη

Τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό πήρε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος και σχολίασε πως από τον πρωθυπουργό «δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη». «Δεν έχουμε ακούσει ακόμα ούτε λογοδοσία ούτε απόδοση ευθυνών στη σημερινή συζήτηση, ό,τι λογοπαίγνια και να κάνετε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε, δε, τον κ. Μητσοτάκη ως «κρυπτόμενο πρωθυπουργό που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες ακόμα και στον ”στρατηγό άνεμο”».

Είπε ότι «μας ανησυχεί ιδιαίτερα που δεν ακούσαμε καμία συγγνώμη και καμία ανάληψη ευθύνης, καμία παραίτηση. Επίσης δεν ακούσαμε τίποτα για το τραγικό περιστατικό με την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Έχετε επιλεκτική μνήμη;». Σχολίασε, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με την πρωτολογία του «εκ των προτέρων να πει μικρόψυχους όποιον θα του έκανε κριτική για να αποφύγει την ευθύνη του». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Διαβάστε ΕΔΩ την πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ΕΔΩ τι είπε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε ΕΔΩ την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δείτε ΕΔΩ όσα είπε ο Θανάσης Παφίλης.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

naftemporiki.gr