Skip to main content

ΠΡΑΤΤΩ:  Μπροστά στις εξελίξεις ανάγκη κοινών δράσεων και διαλόγου     

Η πρότασή του «προς όλες τις προοδευτικές, αριστερές, οικολογικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις»

“Η συμπαράστασή μας προς όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις φωτιές είναι η προτεραιότητά μας. Οι νέες καταστροφές μας παρακινούν να επαναλάβουμε ως ΠΡΑΤΤΩ την στρατηγική μας πρότασή προς όλες τις προοδευτικές, αριστερές, οικολογικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις να προχωρήσουμε από κοινού και άμεσα στους εξής τέσσερις στόχου”, αναφέρει, μεταξύ άλλων το ΠΡΑΤΤΩ σε ανακοίνωσή του, με την οποία επισημαίνει την ανάγκη για κοινές δράσεις και διάλογο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η χώρα περνά δύσκολες στιγμές. Η συμπαράστασή μας προς όλους τους σκληρά δοκιμαζόμενους από τις φωτιές είναι η προτεραιότητά μας. Οι νέες καταστροφές μας παρακινούν να επαναλάβουμε ως ΠΡΑΤΤΩ την στρατηγική μας πρότασή προς όλες τις προοδευτικές, αριστερές, οικολογικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις να προχωρήσουμε από κοινού και άμεσα στους εξής τέσσερις στόχους:

– Δημιουργία μετώπου αντιμετώπισης της επιθετικά αυταρχικής πολιτικής της ΝΔ, της επίθεσης που κάνει σε δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και των υποχωρήσεων που ετοιμάζει στα εθνικά θέματα.

– Κοινές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, του πλούτου που χαρίζουν στους Έλληνες η γη και οι θάλασσές μας.

– Συμφωνία για την προώθηση ενός ευρύ διαλόγου για τα προβλήματα της χώρας και της αριστεράς ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την κουλτούρα του δημοκρατικού διαλόγου και με την αξιοποίηση και του “Δημοκρατικού Φόρουμ Προόδου και Διαλόγου”.

– Την συγκρότηση ευρύτερων ψηφοδελτίων για την κοινή κάθοδο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ώστε να αποκρουστεί η συντήρηση και η ακροδεξιά. Κάνουμε ειδική έκκληση προς όλους, να μην επαναλάβουν τις αλαζονικές πολιτικές των δημοτικών εκλογών του 2019 που «χάρισαν» δεκάδες δήμους στην δεξιά με την άρνησή τους για κάθε συνεννόηση με άλλους.