Skip to main content

Τ. Καρατράντος στο Naftemporiki TV: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα δείξει τον τόνο

Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος – ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Είναι πολλά τα σημεία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα καθορίσουν την εξέλιξη και της Συμμαχίας και της γενικότερης αρχιτεκτονικής ασφάλειας της περιοχής που κλυδωνίζεται μετά την εισβολή της Ρωσίας» δήλωσε αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, διεθνολόγος – ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια ο κ. Καρατράντος ανέφερε πως «είναι πολλά τα σημεία που θα ληφθούν αποφάσεις, η Τουρκία είναι χώρα κλειδί για τη λήψη και την υλοποίηση αποφάσεων αλλά παράλληλα είναι μέρος του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία δεν έχει βρει απάντηση στο ερώτημα εάν αποκόβεται πλήρως από την Δύση και η Δύση δεν έχει βρει ποιο θα ήταν το εναλλακτικό σχέδιο, παίζεται ένα παιχνίδι εξουσίας και δεσμεύσεων σε σχέση με τα F-16».

Τέλος ο κ. Καρατράντος εκτίμησε πως «έχουν γίνει βήματα από τη Σουηδία, το σημαντικό για το ΝΑΤΟ θα ήταν το παιχνίδι γύρω από την Σουηδία να λήξει με την είσοδο της τελευταίας στο ΝΑΤΟ. Η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν είναι μια συνάντηση που θα δείξει τον τόνο, εάν η αποκλιμάκωση των τελευταίων μηνών μεταξύ των δύο χωρών θα μπορέσει να πάρει δομικά χαρακτηριστικά, εάν μπορεί δηλαδή να οδηγήσει σε έναν διάλογο, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η απόφαση να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία, οι εθνικές προτεραιότητες από την Ελλάδα είναι ξεκάθαρες, η Τουρκία λέει πάμε για όλα, η Ελλάδα λέει πάμε για αυτό που και εγώ αναγνωρίζω».

Διαβάστε επίσης:

Το oθωμανικό παζάρι του Ερντογάν στο Βίλνιους