Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα κρατήσει στάση αναμονής

Φωτ. Menelaos Myrillas / SOOC

«Οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στον λαό και στις διεκδικήσεις του» είπε ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή

«Στη νέα κυβερνητική της θητεία η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να “τρέξει” ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε, προεκλογικά, το ΚΚΕ είναι εδώ: Τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας, οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι βαθιές αλλαγές που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίες απλώνοντας σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του ελληνικού λαού».

Ανέφερε επίσης ότι το ΚΚΕ «δεν θα κρατήσει καμία στάση αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ούτε θα δώσει κάποια περίοδο χάριτος. Το αντίθετο: οι 21 βουλευτές που εξέλεξε το ΚΚΕ, έχουν ήδη πάρει τη θέση τους εκεί που είχαν υποσχεθεί, δίπλα στον λαό και στις διεκδικήσεις του».

Σημείωσε επιπλέον ότι το ΚΚΕ «θα επιμένει να προβάλλει πως υπάρχει εναλλακτική για τον λαό η οποία δεν βρίσκεται στον δρόμο που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, αλλά σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και τον λαό, που υπηρετεί τις πραγματικές δικές του ανάγκες».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «θα διαψευστεί πανηγυρικά όποιος εξακολουθεί να μιλάει για δήθεν παντοδυναμία της κυβέρνησης και να την αβαντάρει με αυτό τον τρόπο». Συμπλήρωσε πως «η παντοδυναμία ή όχι μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται από την κοινοβουλευτική της δύναμη ή το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά από το αν υπάρχει δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ, και στην χώρα μας υπάρχει τέτοιο κίνημα παρά τα περισσότερα βήματα που πρέπει να γίνουν».

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», ανέφερε, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό της έργο, για να είναι μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι «αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επειδή ουσιαστικά ταυτίζονται στα προγραμματικά ζητήματα με τη Ν.Δ.».

«Ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού το φασιστικό μόρφωμα ή άλλες αντιδραστικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη νέα βουλή. Όσο ορισμένοι θα συνεχίζουν το ξέπλυμα αυτών των δυνάμεων, όπως άλλοι έκαναν και προεκλογικά, όσο τα διάφορα επιτελεία του συστήματος θα παρουσιάζουν ως δήθεν αντισυστημικούς τα δικά τους τσιράκια, εμείς θα πρωτοστατούμε μέσα στο λαό, στις γειτονιές και στις πόλεις, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, για να απομονωθούν, να πάνε από κει που ήρθαν αυτές οι δυνάμεις του σκότους» τόνισε.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε μια ακόμα αντιλαϊκή κυβέρνηση. Μια ακόμα, από αυτές που έχει γνωρίσει ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ