Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο – Δηλώσεις Τσίπρα στο Ζάππειο στις 12.30

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεδιπλώσει τις προτάσεις του για τον «οδικό χάρτη» των εσωκομματικών διεργασιών

Την επίσημη έναρξη του εσωκομματικού διαλόγου για την επόμενη μέρα στο κόμμα μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου σηματοδοτεί η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συνέρχεται αυτή την ώρα, ενώ αμέσως μετά, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε δηλώσεις στο Ζάππειο.

Η σημερινή θα είναι η πρώτη από μία σειρά συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς όπως είχαν γνωστοποιήσει πηγές του κόμματος, θα ακολουθήσουν η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή. Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεδιπλώσει τις προτάσεις του για τον «οδικό χάρτη» των εσωκομματικών διεργασιών. Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο κ. Τσίπρας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη σημερινή προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών από τους οποίους δέχτηκε επίσημη πρόσκληση. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας τους ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στην Αθήνα.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Βασικό επίδικο παραμένει το αν οι όποιες αποφάσεις θα υλοποιηθούν άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι και πριν από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπως προκρίνουν οι «προεδρικοί», ή αν θα μετατεθούν για το φθινόπωρο, όπως προτείνει η εσωκομματική αντιπολίτευση.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Την ίδια ώρα έχει έρθει στο προσκήνιο η συζήτηση περί συγκρότησης ενός πολιτικού μετώπου απέναντι στη Ν.Δ. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς ώστε να αποτραπεί, όπως είπε, «η συντηρητική κυβέρνηση της Ν.Δ. να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια».

naftemporiki.gr