Skip to main content

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη

Intime News

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τηλεφώνησε προ ολίγου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές.

Με καταμετρημένο το 97,8% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΝΔ: 40,56% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 17,83% και 47 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 11,86% και 32 έδρες

ΚΚΕ: 7,68% και 20 έδρες

Σπαρτιάτες: 4,68% και 13 έδρες

Ελληνική Λύση: 4,45% και 12 έδρες

Νίκη: 3,70% και 10 έδρες

Πλεύση Ελευθερίας: 3,17% και 8 έδρες

ΜέΡΑ25: 2,43%

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς, τη Δευτέρα στις 11.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες θα λάβουμε όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα τις αποφάσεις μας. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι αυτονόητο, πως σε αυτήν τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.