Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές – Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

«Από αύριο πρωί σηκώνουμε ξανά τα μανίκια - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα» - Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τα αποτελέσματα της κάλπης

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πειραιώς, τη Δευτέρα στις 11.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έκλεισε οριστικά ένας τραυματικός κύκλος τοξικότητας»

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την ομιλία του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μετά την συντριπτική νίκη του, οι πολίτες με την ψήφο τους έκλεισαν οριστικά «με ηχηρό και ώριμο τρόπο οριστικά έναν τραυματικό κύκλο ψέματος και τοξικότητας, που κράτησε πίσω τη χώρα και δίχασε την κοινωνία, εδραιώνοντας έτσι την εποχή της αληθινής προόδου». «Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους. Προσωπικά νιώθω βαρύτερο το χρέος να υπηρετήσω την πατρίδα. Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα, σας βεβαιώνω όμως ότι θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον, με σχέδιο αφοσίωση και σκληρή δουλειά, χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση» τόνισε.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το όραμα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία

Περιγράφοντας το όραμα της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «οι στόχοι μας είναι υψηλοί και πρέπει να είναι υψηλοί, σε μια δεύτερη θητεία που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα: με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες, με καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία, με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος και μία ισχυρή πατρίδα, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης». «Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη. Από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη» συνέχισε.

«Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Γι’ αυτό και θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μάς έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, θα προχωρήσουν με ταχύτητα, καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή τού ελληνικού λαού. Και θα την τιμήσω στο ακέραιο» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Δεσμεύθηκε ακόμη πως θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. «Απευθύνομαι και σε όσους δεν μας ψήφισαν αλλά και σε όσους δυστυχώς δεν έπραξαν το καθήκον τους, αυξάνοντας σημαντικά την αποχή σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου για να υποσχεθώ ότι θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες, ιδίως οι πιο αδύναμοι, πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η προσωπική αναφορά και το «ευχαριστώ» στην οικογένειά του

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκλεισε την ομιλία του με μία προσωπική αναφορά: «Όταν, πριν από 20 χρόνια, έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας να έχω αυτή την μεγάλη τιμή, αυτή την μεγάλη ευθύνη, εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος Πρωθυπουργός, και μάλιστα με μία ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φτάσω ως εδώ, προσπαθώντας συνέχεια να γίνομαι καλύτερος και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει, όμως, χωρίς τους συνεργάτες μου, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Όμως το μεγάλο ‘ευχαριστώ’ το οφείλω στην οικογένειά μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο, ώστε να μπορώ να ακολουθώ όσο μπορώ τους στίχους τού ποιητή: να ονειρεύεσαι μπορείς, χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων. Και κυρίως με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου».

«Από αύριο σηκώνουμε μανίκια»

«Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας. Από αύριο πρωί, όμως, σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα, μία πατρίδα με περισσότερη ευημερία, με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης εξήλθε των γραφείων του κόμματος για να απευθυνθεί στους υποστηρικτές της Ν.Δ. που είχαν συγκεντρωθεί στην Πειραιώς για να πανηγυρίσουν την εκλογική νίκη.

«Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε σταθερά, τολμηρά μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

naftemporiki.gr